Eile toimus Fitnessikuu üks tippsündmusi, milles osales rekordarv sportlast. Kokku ligi 140 inimest võistles erinevate jõu- ja ilu spordialade Eesti karikavõitja tiitli nimel ning pakkus vaatajatele elamusterohke päeva.

Fitnessikuul on kõik huvilised sõltumata vanusest, soost ja kehalisest vormist oodatud tutvust tegema fitnessi võimalustega. Jõukohase ja meelepärase treeningu leiab lihtsalt ja mugavalt igaüks – on see siis rühmatreening või individuaalne kava jõusaalis, terviserajal või kodus. Fitnessikuud tähistatakse Eesti Olümpiakomitee, Ühenduse Sport Kõigile ning Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu eestvedamisel.

Kulturismis võisteldi nii noorte, juunioride, seenioride kui ka mastersite arvestuses. Noortes oli parim Meinart Möls (TÜ ASK), teiseks tuli Siim Lumiste (Spa&Sport) ning kolmandaks Jüri Altmets (Kimberi Klubi).Juunioride kulturismis võidustses Martin Kõiv (Sisekaitseakadeemia), teise koha võttis Sten Kaldlaur (Reval-Sport) ning kolmanda Stenver-Kris Pungas(Reval-Sport). Masters 44-44-aastaste kulturismikategooria esikoha karikas läks Imre Vähile (Fitlife) ning masters 50-54-aastaste kategooria esikoht Harri Indusele (Arctic Sport Club). Meeste arvestuses kulturismis võitis Ott Kiivikas (Reval-Sport), teine koht läks Michael Petersonile (Reval-Sport)ning kolmas Ivo Parveotsale (MyFitness)

Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017

Klassikalises kulturismis võidutses Siim Savisaar (TÜ ASK), tema järel tuli 2. kohale Rain Kuusnõmm (Sparta Spordiklubi) ning 3. kohale Tõnis Hinnossaar (Sparta Spordiklubi)

Kõikide kulturistide vahel valiti ka absoluutselt parim ning selle tiitli pälvis Ott Kiivikas.

Siim Savisaar
Siim Savisaare kommentaar:
Muljed võistlusest on väga positiivsed! Sai ära tehtud see, mida sinna tegema ka läksin. Liialdamata võib öelda, et päris tõsised ettevalmistused selleks sündmuseks olid kestnud juba kuid ja seatud latt sai edukalt ületatud. Tagantjärgi ütleks, et valmistuma sai hakatud õigel ajal ja ilma suuremate tagasilöökideta mindud lõpuni välja. Lähtun põhimõttest, et kui juba teekond ette võtta, siis ikka korralikult. Konkurents ja võistluste üldtase oli hea, korraldus professionaalne ja publik möirgas positiivselt kaasa – mida veel tahta?

Äärmiselt tihe oli konkurents fitmodelli kategoorias ning kohad jaotusid järgmiselt: 1. Irina Ivanova (Sparta Spordiklubi) 2. Julia Korotõtš (My Fitness), 3. Liisi Aluste (Spa&Sport)

Bodyfitnessi naiste kategooris võitjaks kuulutati Tatiyana Pudovkina (HC Gym), teiseks tuli Lilian Rannu (Audentes Fitness) ning kolmandaks Maria Jõela (MyFitness). Juunioride bodyfitnessis võidutses Alice Mikk (Sparta Spordiklubi) ning 2. koht läks Kristel Arustele (Spa&Sport Spordiklubi). Masters bodyfitnessi 35-44a võidu võttis Anu Ruutu (Tallink Fitness) ning masters +45a Esta Pilt (TÜ ASK)

Rannafitnessi võitjaks juunioride kategoorias tuli Nikita Dvorkin (My Fitness), 2. koht Risto Saul (HC Gym) ning kolmas Geido Rekkaro (Sparta Spordiklubi).
Meeste rannafitnessi -178 võit läks Stanislav Jakutkinile (Sparta Spordiklubi), 2. koht Diego Coelho (Reval-Sport) 3. koht Raimo Mägi (Sparta Spordiklubi).
+178 kategooria võidu võttis Jevgeni Lapin (HC Gym), 2. koht Meelis Kask(Reval-Sport) ning 3. koht Keijo Ventsel (MyFitness).
Aboluutselt parimaks rannafitnessis valisid kohtunikud Nikita Dvorkini.

Foto: Andre Altjõe

Bikiinifitnessi võtja -166 Helena Mang

Helena Mangi kommentaar: Võistlused olid Eestile kohaselt väga hästi korraldatud. Võistlejaid palju, tase ja võistlejate arv kasvab iga aastaga.
Endale seatud eesmärk bikinifitnessis -166cm kategooria võit- sai täidetud ja positiivse üllatusena jäi mind Overall võitjast lahutama vaid 1 punkt, ehk tugev teine koht.

Sarnaselt Otilegi, oli tegemist kontrollvõistlusega ja hea “soojendusega” enne eelseisvaid Euroopa Meistrivõistluseid, mis toimuvad juba sellel pühapäeval Santa Susannas, Hispaanias. Lavapiltide osas saan teha veel viimased korrektuurid ja ettevalmistused, et hooaja peamistel võistlustel edukalt esineda.

Enim võistlejaid oli bikiinifitnessi erinevates kategooriates:Noorte bikiinfitnessi karikavõitja tiitli võttis Brenda Brigitta Vettik (HC Gym) Juunioride kategooria võitjaks tuli Arida Muru (Arctic Sport Club), 2. koht Julia Tšižova (HC Gym), 3. koht Liis Marian Toomse (Arctic Sport Club). Mastersite arvestuses oli parim Mari Pukk (Tallink Fitness), 2. koht Julija Želobetski (MyFitness), 3. koht Julia Smoli (Sparta Spordiklubi)

Foto: Tarmo Kruusimägi

Kõige lühema bikiinifitnessi kategooria, -160cm võidu võttis Jekaterina Remets (Sparta Spordiklubi), 2. koht Katarina Kallikorm (HC Gym), 3. koht Merili Jesaar (Sparta Spordiklubi).
-163cm võitjaks tuli Janika Aavamägi (Arctic Sport Club), 2. koht Jevgenia Salak (HC Gym) ning 3. koht Alina Buzõgina (HC Gym)
-166cm võit läks Helena Mangile (Sparta Spordiklubi) ning pikkuskategooria, 2. koht Anna Fedorova (MyFitness), 3. koht Julianna Giorgadze (Arigato Spordiklubi)
-169cm esimese koha võttis Agne Kiviselg (Spa&Sport), 2. koht Anna-Liisa Loorits (Sparta Spordiklubi), 3. koht Anneli Vestel (MyFitness).
Enim võistlejaid oli bikiinifitnessi pikkuskategoorias +169cm, kus tuli võitjaks Jane Tammearu (Reval-Sport), 2. koht Nele Narjanen (Arigato Spordiklubi), 3. koht Betti Nigul (Tallink Fitness).
Absoluutselt parimaks bikiinifitnessis kuulutati Jekaterina Remets.

Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2017