Kaalulangetamist takistav mõte nr. 1: „Mul on hirm, et ma pole võimeline kaalu langetama.“

See immobiliseeriv mõte õõnestab su enesekindlust ja tekitab lootusetuse tunnet. Kui sul pole just mõnda spetsiifilist haigust ja sind ei sega ka ravimid, pole mingit põhjust arvata, et sa ei saa kaalu langetada.

Lahendus: kui sul tekib hirm, hinga sügavalt sisse. Jälgi eemalt peas tekkinud mõtet, tervita seda: „Oh, siin sa oledki. Pole hullu — ma ei pea sulle alistuma. Ma tahan kaalu langetada ja olen pühendunud oma eesmärgile.“

Kaalulangetamist takistav mõte nr. 2: „Isegi kui mu kaal langeb, on kilod peagi tagasi. Mis mõtet on siis pingutada?“

Usalda oma võimeid ja vii läbi lõplik muutus. Kui kaalu langetamine on sinu jaoks varem olnud keeruline, võib see olla tingitud valedest uskumustest, mis teele ette jäid. Praktiseeri tervislikku mõtteviisi samamoodi, nagu sa toitud tervislikult.

Lahendus: kui rusuvad mõtted taas ründavad, korda endale: „Pole vahet, mis juhtus varem. Loeb ainult praegune hetk. Ma teen täna austusest oma keha vastu ühe positiivse sammu.“ Seejärel tee midagi, mis kinnitab sinu pühendumust.

Kaalulangetamist takistav mõte nr. 3: „Ma olen proovinud kõike, kuid mitte miski ei tööta.“

Leidub hulganisti väärt toitumise ja treeningu alaseid nõuandeid. Paljud neist töötavad, kuid probleem on meie püsimatuses, mistõttu antakse liiga vara alla. Kaalulangetamine eeldab pühendumust, milleks paljud pole valmis. Lihtsam on öelda, et miski ei tööta, kui tunnistada endale omaenese nõrkust.

Lahendus: kui sa oled välja valinud sobiva lähenemise toitumisele ning treeningule, jää sellele kindlaks. Lepi sellega, et sinu aju hakkab sulle aeg-ajalt sisendama, et see lähenemine ei tööta. Nendel puhkudel kasuta võimalust oma vaimujõu tugevdamiseks. Reageeri neile mõtetele nii: „Olgu, ma ootasingi teid, kuid ma ei võta teid enam kuulda. Ma olen oma otsuses kindel ja kavatsen eesmärgi saavutada.“

Kaalulangetamist takistav mõte nr. 4: „Ma vihkan oma keha.“

Kas sa tõepoolest vihkad oma keha või pigem seda, et oled ülekaalus — neil kahel on vahe. Keha vihates suhtud negatiivselt ka keha pakutavatesse võimalustesse, nagu näiteks rannas kõndimine, lapse kallistamine jne. Kui sa mõistad keha olulisust, muutub kogu sinu suhtumine, hoolimata ülekilodest.

Lahendus: kasuta pehmemat tooni. Vihkamise asemel ütle: „Mu kaalunumber teeb mind õnnetuks ja ma soovin seda muuta.“ Sa õpid armastama oma keha eest hoolitsemist, isegi kui sulle ei meeldi, kuidas sa parajasti välja näed.

Kaalulangetamist takistav mõte nr. 5: „See võtab nii kaua aega.“

Kannatamatus õõnestab isegi parimaid püüdlusi. Kestvate tulemuste saavutamiseks kulub paratamatult aega. Sa pead „kasvama“ selleks inimeseks, kelleks soovid saada.

Lahendus: loo endale toetav meeskond, et sa ei jääks üksi. Konsulteeri toitumisnõustaja, personaaltreeneri või arstiga, et oma plaanides vajadusel muudatusi teha. Ühine Kaaluabi kasutajatega, et kogemusi jagada. Tugev treeningkava ja toetav seljatagune muudavad kaalulangetamiseks kuluva aja nauditavaks. Need garanteerivad ka püsiva elustiili muutuse.