1. Uuri juba kodus olles menüüd. Kui tean, kuhu söögikohta on minek, meeldib mulle juba eelnevalt uurida, mida seal pakutakse. Kui saan rahulikult vaadata, on tervislikke valikuid palju lihtsam teha.

2. Üks kolmest lisandist. Kui sul on pearoa lisandina valida eelroa, kaloririkka joogi ja magustoidu vahel, siis vali nendest ainult üks. Kuna mina armastan pigem soolast toitu, tellin alati eelroa, aga söögi kõrvale joon vett ja loobun teadlikult magustoidust. Nii saan nautida oma lemmikhõrgutist ilma üle söömata.

3. Väldi kaloripomme. Minu meelest ei pea kaalujälgija restoranis olles ainult salatiga piirduma, sest tavaline praad ei pruugi kodutoiduga võrreldes üldse rammusam olla. Samas ei maksa pearoaks tellida ka hiigelsuurt pastahunnikut või pitsat. Ka kreemiste kastmetega, üleküpsetatud ja praetud roogadega tasub ettevaatlik olla. Kui hing ihaldab midagi eriti rammusat, küsi endalt, kas sul tegelikult ikka on seda vaja.

4. Anna oma soovidest teada. Heas söögikohas on alati võimalik friikartulid keedetud kartulite või makaronid köögiviljade vastu vahetada. Ütle teenindajale alati julgelt, kui soovid midagi muuta. Mina küsin näiteks kastme alati salati kõrvale mitte peale, sest siis saan ise reguleerida, kui palju kastet tarvitan.

5. Naudi! Väljas söömine on enamik eestlaste jaoks pigem eriline sündmus kui igapäevane harjumus, seega naudi seda, et sa ei pea ühel õhtul ise süüa tegema ning saad uutmoodi toite proovida. Isegi kui loed kaloreid ning üritad kaalust alla võtta, ei pea sa iga söödud suutäie pärast ennast halvasti tundma. Köögikaal jäta koju!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.