Üheks heaks indikaatoriks on sisemine jõud: saavutad oma kaalueesmärgid hõlpsamini, kui loobud negatiivsest mõtlemisest. Järgnevad viis tundemärki annavad märku, et oled õigel teel.

1. Oled kannatlik

Paljud tunnevad ennast ebakindlalt, kui kaal piisavalt kiirelt ei lange. Seejärel löövad nad liiga lihtsalt käega. Püsiv kaalukaotus nõuab aega. Raskel momendil vaata üle oma toitumis- ja treeningkava ning ole kannatlik. Mida kauem kaalulangus aega võtab, seda rohkem on sul aega oma mõtteviisi muutmiseks. Kannatlik meel on siinkohal alati abiks, sest muutud seeläbi enesekindlamaks.

2. Suudad tagasilöökidega toime tulla

Eksimine on inimlik. Oluline on apsakatest tugevamana välja tulla. Tagasilöögid tuleb enda kasuks tööle rakendada. Kui sa pole suutnud mitu nädalat treenida, siis võta kindlalt kohustuseks homme see viga parandada. Iga kord, kui sa jääd endale kindlaks, muutud sa enesekindlamaks ja vaigistad häält enda sees, mis ütleb “Ma ju ütlesin, et sa ei saa hakkama.”

3. Aktsepteerid oma keha

Aktsepteerimine ei tähenda, et sa tolereerid ülekaalu. See tähendab, et sa austad oma keha nii, nagu see on, aidates sellel saada veelgi paremaks. Kelle jaoks keha armastamine või meeldimine tundub hetkel suure hüppena, see võiks alustuseks keha austada, st pöörduda keha poole lahkete sõnadega. Ühtlasi tähendab see kehale piisaval määral toitainete pakkumist. Sa saavutad oma eesmärgid, kui loobud liigsest negatiivsusest. Nii muutub ka keha eest hoolitsemine loomulikumaks.

4. Keskendud eesmärgile

Keskendu sellele, mida soovid saavutada, mitte praegusele olukorrale. Enesekriitilised mõtted ülekilode suhtes pärsivad edusamme. See, millele me keskendume, muutub nii üha suuremaks. Kui praegune kehakaal tekitab negatiivseid mõtteid, siis keskendu elustiili muutusele, mida plaanid teostada. Nii saad inspiratsiooni jätkamiseks. Eesmärk on lihtsamini saavutatav, kui vingumine asendub tegutsemihaga.

5. Asetad ennast esikohale

Kaalueesmärkide saavutamiseks peab isiklik heaolu olema esikohal. See tähendab piiride kehtestamist. Mida sa teed, kui sõber kutsub sind poodlema, kuigi sina plaanisid trenni minna? Iseendale antud lubaduste murdmine tähendab, et sa kas pole piisavalt pühendunud oma eesmärkidele või sead teiste inimeste vajadused enda omadest kõrgemale. Vastupidisel juhul sa mitte üksnes ei saavuta oma kaalueesmärke, vaid ka kauakestva edu.