New Yorgis tegutsev hambaarst dr Brian Kantor väidab, et kui pesed oma hambaid vahetult peale happeliste või suhkrurikaste toitude söömist, mõjub see väga halvasti su hambaemailile. “Toidud, millel on madal pH tase — happelised toidud nagu tsitruselised ja mahlad — on ekstra halvad,” selgitab ta. “Lisaks peaksime olema ettevaatlikud süües suhkrurikkaid toite, näiteks lutsukomme, mis kleepuvad meie hammastele ja jäävad sinna ka peale hammaste harjamist ning võivad lühikese ajaga palju paha teha.”

Selle asemel, et peale eelmainitu söömist kohe hambaid pesta, soovitab dr Kantor sul eelnevalt hambaid veega loputada, tänu millele eemaldad suust toidujäägid ja kahjulikud happelised ained. Selleks, et ekstra hoolas olla, soovitab ta oodata vähemalt pool tundi enne, kui hambad puhtaks harjad.

“Tasub meeles hoida, et sülg on üks suuremaid kaitsevahendeid hammaste kulumise ja hambaaukude vastu,” lisab ta. “Lase esmalt oma kehal teha seda, mida see on loodud tegema ja seejärel alles harja hambaid ise.”

Allikas: Well+Good