Hommikune jogurt puuviljadega või tervislik smuuti võivad olla head su tervisele, kuid mitte nii head su hammastele. Paljud marjad on happelised ning pika aja vältel neid süües hakkavad hambad muutuma selle tõttu plekiliseks. Sama lugu on ka puuviljamahladega, proovi neid võimalusel juua läbi kõrre.

Happelised on ka erinevad salatimaterjalid nagu näiteks tomat. Tomat on kasulik, aga jällegi, hammastele pigem halb. Vältima tasuks ka salatikastmeid.

Juba ammu on teada ka see, et kohv ja tee on hammastele halvad. Hambaemaili külge kinnituvad kiiresti kohvist ja teest tulenev tume pigment. Raske on loobuda nendest kofeiini sisaldavatest jookidest, kuid tee mõne aja tagant paus, see on hea su tervisele ja hammastele.

Alkohoolsetest jookidest rikub hambaid kõige rohkem punane vein, seda samuti oma happelisuse pärast. Peale joogist klubiõhtut tasub pikemaks ajaks hoiduda happelistest toitudest ja jookidest, et mitte tekitada endale püsisvat hambakahjustust.

Et hoida oma hambaid võimalikult kaua ilusana, peaksid kasutama elektrilist hambaharja, hambaid korralikult niiditama ja päeva jooksul tuleb juua piisavalt vett. Ka suhkruvaba nätsu närimine aitab tasakaalustada happesisaldust suus.

Mis veelgi olulise, ära unusta külastada hambaarsti kaks korda aastas. Mida kiiremini plekkidega tegeled, seda parem.

Allikas: Dailymail