Kui suured on rinnaimplantaadid?

Paljude üllatuseks on rinnaproteesid üpris rasked. Kõige väiksemad implantaadid on umbes 100ml suurused (üks implantaat), kõige suuremad võivad mahutada aga 800 või rohkem ml ergonoomilist geeli. Suuruse valib patsient konsultatsioonil koos kirurgiga sõltuvalt soovitud rinna suurusest ja välimusest ning üldiselt harjutakse lisaraskusega ruttu.

Kas jäävad armid? Kas neid on näha? Kui ruttu ära kaovad?

Need on üsna sagedased küsimused. Lühidalt vastates – arme ei jää… näha. Mistahes lõikusega kaasnevad alati armid. Silmalaugude operatsiooni puhul kaob punetus väga kiiresti (isegi nädalaga). Rindade korrigeerimised on suuremad operatsioonid ning ka armid paranevad veidi kauem, kuid lõpptulemusena häirivaid arme siiski näha ei jää, kuna sisselõiked tehakse nn strateegilistesse kohtadesse.

Kas silma kuju muutub operatsiooni tagajärjel?

Ei muutu. Mõnel inimesel, kel silmalaud on olnud väga silmapaistvad ja iseloomulikud, võib muutuda ilme, kuid silma enda kuju ei muutu.

Kas rinnaimplantaat võib paigast nihkuda?

Sellist asja juhtub väga harva. Kindlasti ei tohi eirata arsti juhiseid, kuidas operatsioonijärgselt käituda. Näiteks pärast rinnaoperatsiooni ei tohiks 4-6 nädala jooksul teha aktiivselt trenni. Ravijuhiste jälgimine on väga oluline igasuguste tüsistuste (ka nt hematoomide) tekkimise vältimiseks.

Kas rind jääb loomulik või on näha, et tegemist on “võlts” rinnaga?

See sõltub täiesti patsiendi soovist. Mõnes kultuuris, näiteks kehakultuuriga tegelevate naiste seas on moes hästi ümar ja tõstetud rind. Üldiselt aga soovitakse loomulikku tulemust ehk lihtsalt aja jooksul oma rinna noorusliku ja kauni välimuse taastamist. Loomulikuma tulemuse jätavad üldjuhul ergonoomilised implantaadid.

Ilukirurgia on teatud juhtudel suurepärane abinõu. Paljud saavad abi mitmetele elukvaliteeti ja enesehinnagut rusuvatele probleemidele. Kui miski oma keha või näo juures häirib, tasub tulla plastikakirurgi vastuvõtule. Konsultatsiooni käigus saab vastused kõikidele oma küsimustele.

Jaga
Kommentaarid