Naha noorus sõltub kollageeni, elastiini ja hüaluroonhappe sisaldusest. Vananedes nende ainete hulk nahas väheneb ning nahk lõtvub ja tekivad kortsud. “Loomuliku vananemise protsessi käigus väheneb kehas hüaluroonhappe kogus, täiskasvanutel on hüaluroonhapet isegi kuni 20 korda vähem kui lastel. See toob omakorda kaasa ka hüaluroonhappe molekulide väiksema veesiduvusvõime, mille tagajärjeks on naha õhenemine, kortsude teke ja muud vananemisele iseloomulikud ilmingud,” segitab Medemis Clinicu juhataja Kristel Kaur naha vananemise teaduslikke tagamaid. Naha elastsust ja niiskustaset on võimalik taastada mitmel erineval moel. Kui häirivad üksikud kortsukesed või allavajunud põsesarnad, siis on abi hüaluroonhapet sisaldavatest täitesüstidest. Kui nahk on aga rohkem volüümi kaotanud ning probleemiks on tugevamad kortsud ja pigmendilaigud mitmes näo piirkonnas, siis on kõige efektiivsemaks naha noorendamise meetodiks laserlihvimine.

Medemis Clinicus teostatakse laserlihvimisi Lumenis UltraPulse CO2 laseriga, mis on kaasaegse iluravi tipptehnoloogia. Tänu oma suurele võimsusele ja ülimale täpsusele tagab UltraPulse laser protseduuride läbiviimisel suure kiiruse ja traumeerib nahka minimaalselt. Kollageeni stimuleerimiseks ning naha pinguldamiseks tuleb nahka töödelda kogu ulatuses. Laserkiir tekitab naha sisse erineva pikkusega imepeenikesed avad. Mikroavade kinnikasvamisel kollageeni struktuur taastub ning lõtvunud nahk pinguldub.

Laserlihvimine sobib neile, kelle nahk on lõtvunud ja kaotanud elastsuse, tekkinud on kortsud ning pigmendilaigud. Samuti saab laseriga eemaldada nahamoodustisi (nahast kõrgemad sünnimärgid, keratoosid jm) ning lihvida arme. Protseduuri tehakse anesteesiaga, mistõttu on laserlihvimine valuvaba. Pärast protseduuri on nahk punetav ja turses ning taastumiseks tuleks varuda 7 kuni 10 päeva. Patsiendid on väga rahul tulemustega ning näevad parimat efekti umbes 2-4 kuud pärast laserlihvimist. Medemises viivad laserlihvimisi läbi laserprotseduuridele spetsialiseerunud dermatoloogid. Pikaajaline kogemus ja oskused tagavad turvalise protseduuri kulgemise ning tulemuseks on noorem, siledam ja ilusam näonahk.

Laserlihvimise protseduurile eelneb konsultatsioon, mil spetsialist viib läbi põhjaliku näoanalüüsi ning soovitab vastavalt naha omadustele sobiva tugevusega laserlihvimist.

Jaga
Kommentaarid