* Lihasevalu leevendamiseks ole kõhuli, tõsta jalad nii üles kui saad ja haara selja tagant kätega jalgadest. Hoia seda poosi vähemalt 10 sekundit ja tee seda mitu korda.

* Hüppa iga päev hüppenööriga, et oma südant tugevana hoida.

* Et hoida ära luude hõrenemist, löö jalaga õhku ja tee kätega selliseid liigutusi, nagu peksaksid poksikotti.

* Lama kõhuli ja tõsta oma käed ning mõlemad jalad nii ülesse, kui saad. Hoia seda asendit mitu sekundit, siis lase käed ja jalad aeglaselt alla ning korda.

* Selili olles tõsta kergemaid hantleid üles ja alla, et hoida eemal seljavalu.

* Tuleta meelde kehalise kasvatuse tundidest tuttav pääsukese harjutus ja tee seda pidevalt. Hea tasakaalu hoidmise harjutus.

* Istu toolile ja tõuse sealt püsti, jättes sisse istumise asendi. Tee põlvi kõverdades kükke, kus sa peaaegu puudutad oma istmikuga tooli, kuid nii, et see ei lähe kunagi tooli vastu.

* Tee mitu korda nädalas aktiivset kepikõndi või sörgi aeglaselt. Mida rohkem sa seda teed, seda kiiremaks sa muutud.

* Osta endale elastsed ribad, millega saad teha erinevaid harjutusi. Et neid õigesti teha, lase enne mõnel treeneril need ette näidata.

* Kasuta sõbra või elukaaslase abi, et oma rühti paremaks muuta. Istu rätsepistes sirge seljaga. Las sõber istub sinu selja taha ja lükkab oma sirged jalad vastu sinu ülaselga. Lükka oma käed selja taha ja haara partneri kätest. Peaksid tundma kerget survet seljas. Tee seda harjutust mitu korda.

Allikas: Brightside