1. Joo!
See pole kindlasti esimene, aga tõenäoliselt ka mitte viimane kord kui sul soovitatakse oma vedelikutarbimist tõsta. Piisav kogus puhast vett lubab kehal töötada nii hästi kui võimalik.

2. Tarbi kaltsiumi
Eelista madala rasvasisaldusega piimatooteid nagu juust ja jogurt. Ka lõhe, tofu ja kaerahelbed on head kaltsiumiallikad.

3. Unusta joogikesed
Hilisõhtused kokteilid osutavad su järgmise päeva ainevahetusele tõelise karuteene. Kombineeri see pohmellinäljaga ja tegeled topelt katastroofiga.

4. Söö pidevalt
Just, sa näed õigesti — snäkid ei ole sugugi halvad, kui need on õigesti valitud. Kui su kõht koriseb, tähendab see, et vajad “kütust” juurde. Kui sa oma keha toiduga ei varusta, langeb ka selle töövõime. Meie soovitame madala kalorsusega juustu, puu- ja köögivilju ja näiteks Kreeka jogurtit.

5. Ära stressa
Stressis keha tahab rasvast “kinni hoida”. Püüa lõdvestuda, tee kergeid uinakuid, miks mitte proovida ka mediteerimist?

6. Ära unusta unemaad
Vähemalt 7-8 tundi ööund on korralikult toimiva ainevahetuse alus.

7. Tervita päikest!
Hämaras ja nelja seina vahel istumine pole kellelegi hea. Parim aeg päikesele naeratada on kella 11 ja 15 vahel — tee siis kerge jalutuskäik ja hinga värsket õhku.

8. C-vitamiin on sinu sõber
Mis puutub sinu metabolismi, siis kaltsium ja C-vitamiin teevad siin tublit koostööd. Kaltsium kiirendab ainevahetust, samal ajal kui C-vitamiin aitab mineraalidel imenduda.

9. B-vitamiin tuleb appi
B-vitamiin aitab metabolismi hästi toimivana hoida. Saad seda näiteks pähklitest, seemnetest, kanast, loomalihast ja kalast.

10. Joo rohelist teed
Roheline tee on igati kasulik. Samas, selleks, et mingeid tulemusi näha, tuleks seda juua 4-5 tassitäit päevas.

Allikas: redbookmag.com