1. Hellita oma jalgu

Tee väsinud ja räsitud jalgadele pehmendavat jalavanni. Masseeri kooriva kreemiga, viili maha nahapaksendused ning seejärel määri jalgu rasvase jalakreemiga.

2. Võta vitamiine

Väsimuse ja tülpimuse põhjuseks võib olla raua- või vitamiinipuudus. Võib-olla on õige aeg alustada multivitamiini kuuriga, mis aitab kehal väsimuse ja stressiga paremini hakkama saada.

3. Lõbutse!

Otsi Youtube´ist lõbusaid klippe, laenuta komöödia, naera südamest. Naer on nagu sisemine jooga, mis tugevdab Sinu kopse ning läbi selle vallandab immuunsussüsteemi tugevdavaid hormoone, tõstab energiat ning sa tunned end erksamana.

4. Tee endale kodu-spaa!

Hellita end vannitoas koduse spaaga. Tee juustele maski, kanna näole mask, pane küünlad põlema, lase vanni vesi ning naudi!

5. Raputa oma tagumikku

Pane mängima rütmikas muusika ning naudi tantsu kogu südamest. Tants vabastab endorfiinid, andes uut jõudu ja energiat nii mentaalselt kui ka füüsiliselt.

6. Alusta päeva aktiivselt

Hommik on parim aeg treeninguks, keha on puhanud ning muutub ärksaks. Lõpeta treening dušiga, lastes lõpuks end külma veega üle. Värske ja edukas päeva algus on garanteeritud.

7. Alusta jooksmist

Käies paar korda nädalas jooksmas märkad peagi, kuidas jõudu ja energiat tuleb juurde.

8. Naudi seksi!

Seks muudab sind nii erksamaks kui ka õnnelikumaks, sest kehas vallanduvad samad heaolutunde hormoonid, mis treeningu käigus. Seks inimesega, kes sulle meeldib ja kellega koos olemist naudid, muudab sind tugevamaks ning stressi ja hirmu suhtes vähem vastuvõtlikumaks.

9. Leia valgus!

Unehormooni melatoniini eemal hoidmiseks vajame rohkem valgust, eriti kui päevad muutuvad lühemaks ja pimedamaks. Jälgi, et nii kodus kui ka tööl oleks piisavalt valgust.

10. Söö korralikult

Alusta päeva korraliku hommikusöögiga ning seejärel proovi mahutada päeva veel kaks korraliku söögikorda ning paar vahepala, nii hoiad veresuhkru taseme kogu aeg ühtlasena. Väldi suhkrut, sest see muudab su hetkeks ärksaks, kuid pärast seda muutud peagi väsinuks.

11. Mõtle positiivselt!

Kui suudad näha takistustes võimalusi, muutub elu kergemaks ja lõbusamaks. Õpi negatiivseid mõtteid positiivseks muutma. Sageli mõtleme sellele, mida soovime, mitte ei ole tänulikud selle eest, mis meil juba on.

12. Mine välja jalutama!

Värske õhk ja päikesevalgus paneb meie aju kiiremini tööle. Regulaarsed jalutuskäigud on lihtne ja tasuta viis end vormis hoida. Tasakaalustatud toitumine, liikumine ja värske õhk koos piisava puhkusega on harmoonilise ja terve elu alus.

Allikas: Expressen.se