Pidev öine pissihäda: muidugi tahad sa öösel vetsu, kui oled õhtul ohtralt vett joonud. Aga kõrge veresuhkur suurendab oluliselt põiepõletiku ja kuseteede põletiku võimalust, mis ajavad sind veelgi sagedamini tualeti vahet jooksma. See on märk ka sellest, et keha püüab liigset glükoosi uriiniga kehast välja visata.

Nägemine hägustub: kui sul aeg-ajalt pilt ees häguseks muutub, võib see olla põhjustatud liiga kõrgest veresuhkrust, mis silmaläätse paisutab ja nägemise uduseks muudab.

Keskendumisraskused: kui kehal napib insuliini, ei suuda ta verest glükoosi välja sõeluda ja kudedesse kanda. See tähendab, et keha ei tööta normaalselt ja hoiab energiat maksimaalselt kokku.

Suu kuivab: kõrge glükoositase veres ja süljes muudab suu kuivaks.

Impotentsus: pidev kõrge veresuhkrutase kahjustab närve ja veresooni, mis suguorganeid töös hoiavad.

Pidevad infektsioonid: kilpnääre, neerupealised ja pankreas annavad kohe märku, kui su veresuhkur on paigast ära.

Haavad paranevad väga aeglaselt: kui isegi väiksemad haavad ja sinikad ei taha kuidagi paraneda, siis ilmselt takistab seda kõrge veresuhkur — veri, mis haavad ära peaks parandama, ei jõua kuidagi vajaliku koha juurde, sest närvid ja veresooned on kahjustunud.

Seedeprobleemid: kõhu toidust tühjendamine võib olla kõrge veresuhkru tõttu problemaatiline. Tekkida võivad puhitus, krambid, iiveldus, kõhuvalu, oksendamine.

Pidev uimasus ja väsimus: kui kilpnääre ei tööta korralikult, peab keha pidevalt võitlema ja see muidugi väsitab tohutult. Ja kilpnäärmeprobleeme tekitab tõenäoliselt kõrge veresuhkur.

Janu: neerud töötavad ülekoormusel, et liigset suhkrut välja filtreerida, ja seetõttu nõuab keha rohkem vedelikku.

Kuiv ja sügelev nahk: eriti tähelepanelik pead olema siis, kui sügelema ja kuivama hakkavad jalasääred ja -labad.

Pidev nälg: kui sul tavaliselt ei ole väga suur isu, aga nüüd ei suuda söömist lõpetada, on sul tõenäoliselt söögiisu kontrolliva hormooni puudus, mis on kõrge veresuhkru süü.

Kõhurasv: rasva kogunemine kõhule on kõige levinum kõrge veresuhkru näitaja.

Probleemid närvidega: lihtsas keeles öeldes kahjustab kõrge veresuhkur veresooni, mis kannavad toitaineid ja hapnikku närvideni, takistades sellega närvisüsteemi normaalset talitlust.

Tuimus või kihelus: levinuimad närvihäired, mis annavad märku liiga kõrgest veresuhkrust.

Muutused nahal: värvimuutused ja kahtlased nahamoodustised, näiteks tumedad, kõvad ja karedad laigud, mis eelkõige ilmuvad kaelale ja kätele, on selged märgid, et veresuhkruga ei ole kõik korras.

Allikas: providr.com

Jaga
Kommentaarid