Aga ära nüüd oota, et see hullemaks läheks, vaid tea, et kui sümptomeid kohe ravima asud, on võimalik juba homme end palju paremini tunda.

Kuidas seda teha? Alusta juba kell 7 hommikul!

Tõepoolest, kui hüppad kohe hommikul sooja duši alla, leevendad sellega köha ja kuumast dušist tekkiv soe aur aitab sul ka nohuga võidelda. Lisaks mõjub soe vesi hästi krampis lihastele.

08:00 — aeg on C-vitamiiniks!

“Hommik on hea aeg, et varustada oma keha suure koguse C-vitamiiniga,” kinnitab toitumisnõustaja Amanda Ursell. “Söö näiteks hommikusöögiks puuviljasalatit, mis on valmistatud apelsinidest või kiividest või lisa pudrule värskeid marju. Mida iganes sa sööd, loobu täna teest ja kohvist, mis sisaldavad kofeiini ja viivad kehast vedelikku välja. Selle asemel naudi hoopis värsket apelsinimahla.”

10:00 — proovi soolapiipu

Soolapiibu kasutamine aitab leevendada köha, aevastamist ja hingamisraskusi. Hinga nagu tavaliselt suuga sisse ja nina kaudu välja, sest just nii mõjuvad mikroskoopilised soolaosakesed hingamisteedele kõige efektiivsemalt.

12:00 — püsi toas soojas

Ideaalne oleks, kui saaksid püsida esimeste külmetussümptomite tekkides kodus ja soojas. “Sinu nina on immuunsüsteemi esimene kaitsekiht,” teab dr. Sarah Brewer. “Kui nina läheb liiga külmaks, ei tööta ka immuunsüsteem efektiivselt, mistõttu võid veelgi haigemaks jääda. Toas püsimine aitab ka pisikute levitamise vastu. Kui pead ilmtingimata õue minema, kanna kindlasti salli ka ümber oma nina, et hoida seda soojas ning kui vajalik, kasuta niisutavat ninaspreid.”

13:00 — söö lõunaks kanasuppi

Kanasupp on soe, toitainerikas ja muudab su enesetunde tuntavalt paremaks. Seetõttu on just praegu kõige parem aeg selle söömiseks.

15:00 — tarbi piisavalt vedelikku

Kui tunned, et su kurk on ärritatud ja oled kindel, et jääd kohe-kohe haigeks, on kõige mõistlikum hakata kohe palju vedelikku tarbima. Mõned inimesed kipuvad ka kanget alkoholi haiguste peletamiseks tarvitama, aga tea, et ka see viib tegelikult vedelikku su kehast välja ja tulemus võib olla veelgi hullem.

16:00 — näksi pähkleid

Peotäis seleenirikkaid Brasiilia pähkleid on täiuslik viis, kuidas oma immuunsüsteemi hilisel pärastlõunal turgutada.

18:00 — söö õhtusöögiks karrit

Külmetus on hea vabandus, miks just nüüd endale vürtsikat karrit valmistada. Vürtsid nagu tšillikaun muudab nina nuuskamise kergemaks ja leevendab ninakinnisust. Tunned end koheselt paremini!

20:00 — aeg võtta ravimeid

Inimesed kipuvad haigestudes liiga palju ravimitele lootma ja seda eriti siis, kui esimesed sümptomid hakkavad avalduma. Aga dr. Adam Frosh soovitab sul neelata viimase asjana õhtul hoopis paratsetamooli ja ibuprofeeni, kui tunned end kehvasti.

22:00 — maga vähemalt kaheksa tundi jutti

Vähene uni mõjub ka immuunsüsteemile halvasti, mistõttu peaksid just nüüd vähemalt kaheksa tundi jutti magama ja oma tervist tugevdama.

Allikas: The Sun