Kasuta päikesekaitsekreemi!

Jälgi, et kreem kaitseks nii UVA- kui UVB-kiirguse vastu ja oleks vähemalt SPF 15. Kui UVB-kiired kahjustavad naha pealmist kihti, tekitades päikesepõletust, siis UVA-kiirgus jõuab sügavamale nahakihtideni, mis viib ka naha kiirema vananemiseni. Kõik päikesekaitsetooted pakuvad kaitset UVB-kiirte vastu, kuid ainult teatud valik kaitseb mõlema vastu.

Püüa olla kas varane või hiline

Päikese käes viibimist soovitatakse vältida kell 10 kuni 16, kui päikesekiirgus on tugevaim. Sportlastele tähendab see välist trenni varahommikul või õhtutundidel. Neile, kelle elustiil või töö nõuab päikese käes viibimist ohtlikul ajal enam kui tund aega, soovitatakse kasutada vähemalt SPF 30 kaitset, sest higistades toode lahjeneb ja selle efektiivsus nõrgeneb.

Mida näitab SPF-number

SPF-number näitab aega põletuseni. Teisisõnu, kui su nahk põleks muidu ilma kaitseta umbes 10 minutiga, siis SPF 15 laseb sul päikese käes viibida 15 korda kauem (150 minutit), enne kui su nahale põletus tekib.

Juurde määrimine on tähtis, kuid ei kujuta endast lisakaitset

Päikesekaitsekreemi uuesti lisades, saad endiselt samasugust kaitset. Võtkem näiteks uuesti SPF 15. Kui lisad seda umbes kahe tunni pärast uuesti, kaitsed end toote lahjenemise  eest ja garanteerid selle parima võimaliku toime. Kaitsekreemi juurde lisamine ei tähenda aga pikaajalisemat kaitset. Kui tahad pikemaajalist kaitset, kasuta algusest peale kõrgemat SPF-i.

Huuled on samuti nahk

Su huuled võivad põleda täpselt samamoodi nagu ülejäänud nahk ja ka nendel võib tekkida nahavähk. Kasuta alati vähemalt SPF 15 huulepalsamit (soovitatavalt kõrgemat) ning lisa seda tihti juurde.

Allikas: active.com