Küüslauk on toitev, kuid sisaldab vähe kaloreid

Üks toores küüslauguküüs sisaldab näiteks mangaani, seleeni, kiudaineid, C-vitamiini ja B6-vitamiini. Samuti ka veidi kaltsiumit, rauda ja B1-vitamiini. Igati kasulik!

Küüslauk on suurepärane abimees haiguste vastu võitlemisel

Eriti nohu vastu. Kui tunned juba kerget nohu tekkimas, tasuks kindlasti lisada oma toidule küüslauku või tarbida seda toorelt.

Küüslaugus olevad ühendid võivad alandada kõrget vererõhku

Mitmed uuringud on näidanud, et kõrge vererõhuga inimestel on justnimelt küüslaugu pidev tarbimine aidanud lõpuks vererõhu alandada. Kuid et see toimiks, peaks kõrge vererõhuga inimene päeva jooksul tarbima vähemalt 4 küüslauguküünt.

Küüslauk võib aidata vähendada südamehaiguste riski

Erinevad uuringud kinnitavad, et pidev küüslaugu söömine võib vähendada kolesteroolitaset kehas 10-15% võrra.

Küüslauk võib mõjuda hästi naiste luudele

Menopausis olevate naiste seas tehti uuring, millest selgus, et toore küüslaugu tarbimine aitab kaasa östrogeeni taseme tõstmisele. See on vajalik, sest menopausi ajal langeb kehas östrogeeni tase, mis võib tekitada erinevaid terviseprobleeme.

Küüslauk on odav ja väga maitsev

See punkt ei ole küll otseselt tervisega seotud, kuid on tõsi, et küüslauk annab toidule väga hea maitse. Kui sulle üldse ei meeldi küüslaugu maitse, tasub seda alguses toidule lisada väga vähe. On suur tõenäosus, et ajapikku harjud maitsega ära või see hakkab sulle isegi meeldima.

Allikas: Healthline