Alustagem sellest, et naine on palju peenekoelisem olend kui mees. Naise organism on üles ehitatud teisiti, mistõttu võrdväärne joomine mehega pole võimalik juba loodusseaduste tõttu.

Veidi keemiastAlkohol ei ole organismile täiesti võõras element. Inimese organism toodab ise seda väikestes kogustes. Niinimetatud endogeenne alkohol lõhustatakse maksa erilise fermendi alkoholdehüdrogenaasi poolt, mis muudab ohutuks ka väljastpoolt tulevaid alkohoolseid jooke (jutt käib alkoholi mõistlikust hulgast). On teada, et organismile kahju tekitamata võib maks ja tema fermentsüsteem läbi töötada 37 grammi puhast (96%) alkoholi. Need numbrid on arvestatud täiskasvanud tugeva ja terve mehe jaoks ning ei laiene naistele. Nimelt on naiste veres alkoholi vastu võitlevaid fermente oluliselt vähem kui meestel. See seletab naiste väiksemat vastupanu alkoholile - kiiret purju jäämist, vähemast alkoholihulgast saadud mürgitust ning maksa kui kaitsebarjääri kiiret kurnatust.

Ümberringi muutus kõik helesiniseks ja roheliseks…Alkohol on eelkõige aine, mis kutsub esile eufooria - õndsuse seisundi. Ainult et selle seisundi saavutamiseks on seda koguseliselt tuhat korda rohkem vaja kui ükskõik millist narkootilist ainet. Seejuures on alkohol tüüpiline depressant, mis pärsib ajutegevust. Kuidas siis nii - aga rõõmutunne, anekdoodid, tantsud ja flirt? See ongi see - pidurdamatu käitumine, emotsioonid, kaotatud enesekontroll. Sellest tulebki naer, väljakutsuv kehakeel ning põhjusetud ja meeleheitlikud flirdid.

Süsteemi ehitamine Alkoholijoove on igaühe jaoks erinev ning sõltub paljudest teguritest. Peamised neist on:

  • joogi hulk ning kangus,
  • selle omadused ning komponendid (kui joogid segatakse),
  • joomise kiirus,
  • individuaalne tundlikkus alkoholi suhtes,
  • suupistete ja muude jookide olemasolu,
  • meeleolu,
  • ümbritsev miljöö ning
  • isegi temperatuur (palavus ning alkohol suurendavad vastastikku teineteise mõju).
    Kõiki neid momente korraga arvestada on keeruline, seepärast on hädavajalik enese jaoks välja töötada teatav süsteem, unustamata seejuures peamisi veealuseid karisid.

    Naiste joogid

    Meeste joogid

    Hommik

    Kui eelmisel õhtul on ülalpool antud nõuandeid järgitud, siis on hommikul kõik korras. Kõikidel teistel juhtudel on piirituse oksüdeerumisest tekkinud ained koos hapnikupuudusega kudedes esile kutsunud peavalu, loiduse, peapöörituse ning nõrkuse. Et olukorda parandada, tuleb end kokku võtta, silmad lahti teha ning sooritada mõningad esmaabivõtted.

  • Minna jaheda dushi alla
  • Juua palju - mineraalvett, magusat sidruniga teed, kalja, morssi, kefiiri, kuid mitte kohvi. Kohv kulub päeva teisel poolel ära.
  • Kergeks eineks võiks olla jogurt või apelsin. Peale võiks juua klaasitäie vett, milles on lahustatud 2 supilusikatäit mett. Fruktoosisisalduse tõttu on meel unikaalne omadus kaks korda kiirendada organismi puhastumist alkoholist.
  • Polüvitamiinid või C-vitamiin tulevad kasuks. Peavalu puhul on head ükskõik millised valuvaigistid. Aspiriin peaks aga olema lahustuvate tablettidena, et ärritaks vähem magu.
  • Kõrvetiste ja maohädade jaoks on olemas vastavad rohud.

    Joobeastmed

    Kerge aste Õhetus, silmad läigivad, soojatunne, mõnutunne, jutukus, tõketeta emotsioonid, elu täiuslikkuse ja heaolu tunnetamine, julgus ning muretus. Kui sellest olukorrast edasi minna, siis järgneb…

    Keskmine aste Veel suurem lõbusus, võib esineda ka vapustav hellus, isegi nukrus. Kõik juuresolijad tunduvad head ja lähedased, kõik mehed aga efektsed ja ihaldatavad. Selles olekus ei vasta sõnad tihti mõtetele ning teod - moraali- ja eetikanõuetele. Siin võib veel pidama jääda (muidu on homme häbi) Kui seda aga ei juhtu, siis järgneb…
    Tugev aste Desorientatsioon, teadvuse hägustumine, käitumise ebaadekvaatsus ning tihtipeale sügav, kuid rahutu uni.

    Lõppaste Et mitte traumeerida ettekujutusvõimet, ei hakata siin kirjeldama rasket joobeastet. Loodetavasti asi selleni siiski ei jõua.

    10 käsku rohelise "mao taltsutamiseks"

    1. Alkoholi ei tohi mitte mingil juhul pruukida tühja kõhuga, rooli taga istudes ning iseenesestmõistetavalt siis, kui ollakse beebiootel.
    2. Tuleb peale süüa. Parimad suupisted on valku sisaldavad toiduained - juust, liha, kala ja kartul. Tordid ja kreemikoogid on siin omal kohal, samuti ka võileivad ja rasvased pasteedid. Rasv moodustab mao seintele õhukese kile ning vähendab alkoholi imendumise kiirust.
    3. Tuleb peale juua. Sellega vähendatakse alkoholi kontsentratsiooni organismis. Hästi sobivad mahlad, morsid ning gaasivabad mineraalveed.
    4. Pole tarvis klaasi kohe tühjaks juua ning võiks mõned toostid vahele jätta.
    5. Erineva kangusega alkohoolseid jooke ei tohiks kokku segada. Eriti ohtlikud on segud gaseeritud jookide ja shampusega.
    6. Mitte kunagi pole vaja ise endale valada. Las valavad teised!
    7. Jooma peab vaid kvaliteetseid ja tuntud jooke ning teadma oma piire.
    8. Rohkem tuleb liikuda, mitte lasta käest võimalust tantsida. Liikumine kiirendab alkoholi ümbertöötlemist organismis.
    9. Kui ettevalmistused peoks on väsitavad olnud, ei tohi palju juua. Vastasel juhul võib end peo haripunktis voodist leida.
    10. Enne pidutsemist võiks sisse võtta 3-4 tabletti aktiviseeritud sütt. See vähendab alkoholi mõju. Festali tüüpi fermentpreparaadid kergendavad mao ja kõhunäärme tööd.

    Joogihoroskoop

    Iseloom ning isiksuse eripärad vastavalt jookide eelistusele (soovitame mitte väga isisklikult võtta).

    Ei joo Tugev põhjamaine iseloom, eriti kui on olemas kaalukad põhjused. Vastasel juhul on alust karta, et mingis situatsioonis võib kergesti enesekontrolli kaotada.
    Shampus Elurõõmus sädelev iseloom.
    Valge kuiv vein Tasakaalukas ja stabiilne isiksus, võibolla veidi kuivavõitu nagu vein isegi.
    Punane kuiv vein Peen ning rafineeritud esteet.
    Kange vein Magusaarmastaja kõiges. Kerge kontaktileidja, seejuures ka meestega.
    Liköör Intellektuaal; väike pits - suur jutt.
    Viin koos suupistega - gurmaan, õigemini naine suure hingega, sirgjoonelise iseloomu ning täpse ettekujutusega heast ja halvast. Ilma suupisteta - nõrk, ekslev, meeleheitlik naine.
    Viski Originaalitseja, kes tahab baaripukil vastasistujale muljet avaldada.
    Konjak Analüütilise, peaaegu meheliku mõtlemisviisiga tugev natuur.
    Õlu -a) otse pudelist- vabameelsuse ja riskivalmiduse demonstreerimine; b) plastiktopsist - lihtsalt naine, kellel on palav; c) härmas õlleklaasist - avantüüre armastav romantiline isiksus.

    Vaata ka: Fun facts about alcohol