1. Higinäärmeid on mitut tüüpi

Ühed neist asuvad üle terve keha ning toodavat veelaadset higi, mis kehal end jahutada aitab. Teised aga seal, kus karvkasv tihedam on — nagu näiteks kaenlaaluses piirkonnas — ning nende toodanguks on vahalaadne ja rasune higi.

2. Karvad tekitavad tugevamat lõhna

Tegelikult ei ole higi see, mis ebameeldivalt lõhnab. Haisu tekitavad bakterid, kellele karvarohked kohad ideaalseks elupaigaks on — seal on neil hea kinnituda ja mõnus kodu luua. Ning loomulikult paljuneda. Mida rohkem karvu, seda tugevam lõhn.

3. Pulgad töötavad

Antiperspirandid ja deodorandid on need, mille poole oma pilk pöörata tuleks. Kui deodorant töötab nii-öelda haisupeitjana, siis antiperspirandid tõrjuvad higi.

4. Vajadusel on välja töötatud ka ravimid

On ka ekstreemseid juhtumeid, kus eelmises punktis kirjeldatud abimeestest tolku ei ole. Sel juhul tuleks rääkida arsti või apteekriga, kes ravimeid ning õigeid tooteid soovitada oskavad.

5. Toit annab lõhna

Küüslauk, sibul, karri — kuldne kolmik, mis sind haisema paneb.

6. Liigne puhastamine ei ole hea

Loomulikult võib kasutada antibakteriaalset seepi ja end sellega pesta, kuid ei maksa ka liiga pedandiks muutuda. Mõni, kes igistamispiirkondadesse alkoholi tupsutab, teeb hoopis karuteene — nahk muutub kuivaks ja higistamine võimendub.

7. Mida rohkem stressi, seda rohkem higi

Nii on. Seega, naerata ja ole õnnelik!

Allikas: Women’s Health Magazine