Samas näib, et pole vast ühtegi naist, keda kaal ka reaalselt õnnelikumaks muudab. Paratamatult on saanud kaalust aga nagu emotsionaalne mõõdik, mis näitab, kas oleme edukad või on meid taas ebaõnn tabanud. Jaa, kui kiloke-kaks on läinud, on tuju laes, kuid vastupidine efekt on siis, kui need on juurde tulnud. Hetkega kaob hea tuju ja peeglist vaatab vastu ääretult ebameeldiv inimene.

Me aga ei tohiks pelgalt kaalunumbrile keskenduda. Pigem teha kõike, et tunneks end kehas hästi. Ideaalis peaks tegema iga päev midagi, mis tekitab hea tunde. Olgu selleks trenn, jalutuskäik, tervislik lõunasöök või hoopis massaaž või pikk vanniskäik.

Kui sa oled aga võtnud eesmärgiks kaalukaotuse, siis jälgi enda keha muutumist hoopis riideid selga proovides. Näiteks võta seelik, mis on sulle veidi kitsas ja paari nädala möödudes vaata, kuidas see selga istub. Või miks mitte mõõta enda strateegilised kohad ja siis vaadata, kuidas sentimeetrid aja jooksul kaovad.

Ja jäta meelde, et ürita enda keha kuulata. Kui sul pole segajaks kaalu, oled rohkem iseendaga kontaktis. Jälgi, millisest toidukogusest saab juba kõht täis ja milline toiduaine su organismile ei sobi. Niimoodi toitumist reguleerides jõuab ka ideaalse kaaluni.

Üks on kindel — kaal näitab vaid numbreid, see ei näita seda, kes sa oled või kui hästi oled omadega hakkama saanud. Viska see tüütu masin prügikasti ja hakka elu nautima.