1. Vii oma lemmiktreeningud siseruumidesse
Mind paneb vahel ikka imestama, kuidas mõned vägagi usinad tervisesportlased lõpetavad sügise ja talve saabumisel treenimise täiesti ära. Miks? Igale spordialale leidub alternatiiv sisesaalis, näiteks rattasõidule spinning, mis koormab samu lihaseid nagu väljas rattasõitu harrastades. Nii hoiad ennast aastaringselt aktiivsena ja sa ei pea
kevadel jälle nullist alustama. Muidugi on siseruumis treenimine teistsugune kui väljas, aga ka sellel on omad võlud. Tuleb lihtsalt muutustele avatum olla!

2. Arenda oma nõrgemaid külgi
Kui sul on palju vastupidavust ja vähe jõudu, siis nüüd on just hea alustada jõusaalis lihaste treenimisega. Järgmisel suvel ei ole sul siis mitte ainult sale, vaid ka toonuses keha, mida sa ei pea enam lohvakate riietega rannas olles varjama. Kui sa oled aga suvi läbi jõusaalis rassinud, siis ehk sobiks sulle lihashooldusena mõni rahulikum treening, näiteks jooga. Nii arendad enda painduvust ja tasakaalu, mis tuleb kasuks igal spordialal.

3. Proovi uusi treeninguid
Sügis on ideaalne aeg uute treeningstiilide katsetamiseks, mida siiamaani oled mõnusate välitreeningute tõttu kogu aeg edasi lükanud. Näiteks mina alustasin just Crossfiti treeninguga, mida tahtsin juba ammu proovida. Kes käib rühmatrennides ja otsib uusi väljakutseid, võiks uudistada LesMillsi GRIT Strength‘i intervalltreeningut. Lihasvalu on järgmisel päeval garanteeritud!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee