Sel juhul jääb püüdest sisedialoogi peatada väheks, muster on lihtsalt liialt harjumuspärane. See võib aktiveeruda seoses väliste tegevustega, mis on samuti motoorsed. Näiteks sihitult mööda tuba edasi-tagasi kõndimine. Otseselt pole selles ju midagi halba, aga igas hetkes, kus toimub automatism jääb vähem ruumi ja aega taipamisele. Väga paljud õiged mõtted võivad jääda mõtlemata. Palju inspiratsiooni sündimata.

Kõrgendatud teadlikkuse seisundit on võimalik enda alateadvusesse programmeerida. Võib kujustada oma mõtete juurde indikaatortuled, mis süttivad kui laskuda mõne kõne all oleva mustri ja harjumuspära juurde tagasi. Indikaatortulede peal võivad olla erinevad märksõnad: AUTOMATISM, REAKTSIOON, EMOTSIOON, MÕTTEMUSTER, HIRM?, EGO jne. Kui nii öelda alarmtuli on plinkima hakanud võib kujustada sinna juurde lüliti, millega antud valdkonna saab välja lülitada. Alguses ei pruugi see tehnika pikaajalist tulemust anda, aga harjutades muutub automatismi väljalülitamine automaatsemaks.

Veel on võimalik korrata endale sobivaid mantraid. See toodab palju suuremat heaolu ja kõrgemat vibratsiooni kui beetatasandil mõttevada. Mantrad tekitavad palju positiivset algenergiat ja sisemist rahu.

Head katsetamist!

Rohkem sarnaseid teemasid leiad Taavi blogist http://rahuleidjad.wordpress.com/. Head lugemist!