See aeg olgu nüüd. Ja jäägugi nii, sest sellise mõtteviisiga elades saab su elu palju põnevam olema. Vaata järgmist nimekirja ja mõtiskle pisut:

  • sul pole võimalik lugeda kõiki raamatuid, mida soovid
  • sul pole aega, et vaadata kõiki oma lemmiksarju
  • kodu pole kunagi piisavalt puhas
  • sa pead jooksvalt täitma erinevaid ametikohustusi
  • muru kasv ei pidurdu
  • ostetud asjad vajavad puhastamist, parandamist, hooldamist ning õiget hoiustamist

Loomulikult võtavad argitoimetused oma aja ja kui sa tunned, et sul pole piisavalt aega, kuid aega oleks vaja, siis tuleb sul see kuskilt leida.

Hetkel võib selle mõtte aktsepteerimine olla raske. Me elame maailmas, kus loobumisega ei olda harjunud. Samas oleme me harjunud, et meid tõmmatakse kümnes eri suunas. Seepärast tekitab millestki loobumine ebamugavustunde. Püüdes jõuda kõikjale, tõmbume tegelikkuses kookonisse. Me muutume järjekordset ülesannet täites lühinägelikeks, kaotades silmist teised inimesed ning selle, mis on tegelikult oluline. Ent selle kõige keskel ja taustal soovime me ju õnnelikud olla. See aga on võimatu!

Võta vabamalt

Keegi targem on kunagi öelnud: „Sa võid saada kõik, mida soovid, kuid sa ei saa seda korraga ja kohe!” Seatud eesmärkide täitmine ning soovitud elu elamine nõuab kannatlikkust ning selgeid põhimõtteid. Põhimõtted aitavad sul võistlevate soovide vahel valida, ühest esialgu loobuda ning oodata.

Põhimõtted aitavad sul valida teeraja, mida mööda edasi liigud. Sinu tervise, perekonna ning üldiste eesmärkide saavutamiseks on ülimalt oluline, et leiaksid aega tervislikeks söömaaegadeks ning treeninguks. Sa ei tohiks tunda ennast süüdi, kui tervislikud eluviisid pärsivad mõnda muud tegevust, sest — olgem ausad — mida parema tervise juures sa oled, seda rohkem on sul aega ka teiste asjadega tegelemiseks.

Kokkuvõtkes: mõtle hoolega, mis on sinu päevakavas tähtsam kui su tervis? Selle nurga alt vaadatuna ei pruugi keerulisena näiv otsus enam sugugi nii keeruline olla.

Allikas: www.sparkpeople.com