On tõestatud, et meditatsioon vähendab stressi ja suurendab rahulolutunnet, loovust ja produktiivsust. Kui sul ei ole iga päev aega pool tundi pimedas ruumis silmad kinni mediteerida, siis on täiesti võimalik nendesse tegevustesse, mida sa nagunii juba teed, lisada minimeditatsioonid. Proovi, nende mõju on tohutu!

Hommik

Sa teed peegli ees meiki. Selle asemel, et lihtsalt oma nägu pintseldada, ütle iga asja tehes endale kompliment. Näiteks kui värvid huuli, ütle midagi oma huulte kuju või sensuaalsuse kohta. Või ütle midagi, mida sa nende huultega kavatsed teha — kasvõi kellelegi teisele midagi ilusat öelda. Varsti muutuvad need komplimendid sulle harjumuseks ja märkamatult kasvab su enesehinnang ja rahulolu endaga.

Tekita endale üks vaikusehetk juues oma hommikukohvi. Võta seda hetke kui “vaikust enne tormi” ja mõtle järele, mida sa tänaselt päevalt ootad.

Lõuna

Kas sa haarad kohvikust toidu ja sööd seda kiirustades oma töölaua taga? Kui nii, siis murra see harjumus kohe! Söömine on tegevus, mis nõuab hoolt ja pühendumist. Kui see sind ei veena, mõtle sellele, et kiirustades söömine samal ajal tööd tehes on kõige kiirem viis kaalus juurde võtta. Tee lõunasöögist oma keskpäeva rituaal. Pane tähele oma toidu maitse-, lõhna- ja värvinüansse. Enne kui võtad esimese suutäie, küsi endalt, miks sa valisid just selle toidu ja mida see su kehale annab.

Peale sööki haaravad paljud veel ühe tassi kohvi. Aga naturaalsed energiaallikad ergutavad su keha ja vaimu hoopis rohkem. Mine jalutama — juba kümme minutit kõndimist “puhastab” su ära ja muudab järelejäänud tööpäeva asjalikumaks. Jalutades ära unusta vaadata kõike enda ümber — uued muljed aitavad sul tööpäevaga edasi minnes näha ka probleeme uuest perspektiivist.

Õhtu

Punnis täis trollis trügides või autoga ummikus istudes pole mõtet mediteerimist üritada. Oota, kuni sa koju jõuad. Ära hakka kohe süüa tegema, vaid võta hetk endale. Ära pane ka muusikat mängima, lihtsalt istu ja mõtle, kuidas su päev läks. Tunne tänulikkust oma töö pärast ja uhkust selle üle, kui hästi sa sellega hakkama saad. Mõtle oma tänaste saavutuste peale — ka imepisikesed töövõidud on olulised. Kui sa tunned tööpäeva suhtes negatiivseid emotsioone, lase need endast välja — kirjuta kasvõi üles, kui sul seda nii lihtsam teha on.

Voodisse ära raamatut — ega ammugi mitte arvutit — kaasa võta, vaid “loe” enne magamajäämist ennast. Mõtle möödunud päeva peale. Kas sa tegid kellelegi head? Mõtlesid midagi toredat välja? Mõtle ka oma homsete plaanide peale. On ülitähtis mõelda läbi, kuidas sa oma energiat jagad. Ainult nii saab täisväärtuslikult elada.

Iga minimeditatsiooni lõpus hinga sügavalt sisse ja välja. Tunne, kuidas sinusse tuleb uus energia ja kuidas lahkub vana ja kulutatud energia. Kui oled teadlikult “minimediteerinud” juba mõne päeva, tunned, kuidas elukvaliteet pika sammuga tõusma hakkab.

Allikas: She Knows