Tume šokolaad sisaldab rohkelt vitamiine, mineraale ja antioksüdante, mis on kasulikud nii meie organismile, nahale kui juustele.

Tume šokolaad …

… toidab ja niisutab nahka. Raud, kaltsium ning A-, B1-, C- ja D-vitamiin on kõik tumedas šokolaadis peidus, nii et tee endale vahepeal kohvi või tee asemel tassitäis kuuma šokolaadi, mis kingib sulle niisutatud ja toidetud naha.

… ravib nahakahjustusi. Kui oled lasknud UV-kiirgusel endale liiga teha, määri põlenud kohale veidi sulatatud tumedat šokolaadi. See ravib viga saanud kohta ning leevendab punetust ja paistetust.

… võitleb kortsudega. Kakao leevendab stressihormoone, mis tähendab ka väiksemat kollageenikadu ja vähem kortse. Nii lihtne see ongi, nii et söögem end nooreks ja ilusaks!

… paneb juuksed läikima. Valmista endale kodune juuksemask tumedast šokolaadist, meest ja jogurtist, kanna juustele, kata pea kilemütsiga (või toidukilega) ja anna maskile tund mõjumiseks.

… annab juuksekasvule hoogu. Vask, tsink ja raud on tugevatele ja kiiresti kasvavatele juustele hädavajalikud mineraalid ning tumedas šokolaadis on need kõik esindatud.

Allikas: huffingtonpost.com