Välja saadetud ankeedile vastasid umbes pooled 405 arstist ning neist 73 protsendil oli Facebookis konto oma õige nime, sünniaja ning enda fotoga. Vaevalt pooled neist olid aga muutnud konto seadeid ja piiranud oma isiklike andmete näitamist avalikult.

Tegemist on suure probleemiga, sest arsti ning patsiendi vaheline usaldus on ohustatud, kui patsientidel on ligipääs infole, mis ei ole neile mõeldud, leiavad ajakirjas Journal of Medical Ethics avaldatud artikli autorid.

Vähesed arstid olid saanud sõbrapäringu oma patsientidelt ning veelgi vähem olid sellele positiivselt vastanud. Ühe nõusoleku selgitusena toodi välja hirmu, et see solvaks muidu patsienti ning nad valiksid edaspidi mõne teise arsti.

Enamik ehk 85 protsenti lükkaksid sõbrakutse tagasi. Põhjusena toodi välja ametist tulenevat distantsi hoidmise vajadust ning kartust, et patsiendid on huvitatud suhetest romantilisel tasandil. Uurijad leidsid, et selliste küsimuste esinemine muutub tulevikus üha tavalisemaks, kuid see võib tekitada eetilisi probleeme.

Kas sinu arst on Facebookis su sõber?

Allikas: Dagensmedicin.se