Kuna tegemist on naiste probleemiga ja meesarstide teadmised naise orgasmi kohta on ja jäävad kirjanduslikeks, siis seekord üritab vastata alternatiivmeditsiini asjatundja
Ülle Liivamägi

Selleks, et leida probleemile toimiv lahendus peaks lähteandmeid olema tunduvalt rohkem ja kindlasti on iga sarnase juhtumi puhul vajalik personaalne lähenemine.

Juba ainuüksi valuaistigu koht, aeg ja tugevus on teejuhisteks põhjuse otsinguil.

Minnes konkreetsemaks: valuaisting erinevates eelmängu etappides viitab samavõrra erinevatele põhjustele.

Eelmängu ajal esinev valu - psüühhilised tegurid, alateadvusest säilinud nn fantoomvalu ehk hirm.

Sisenemise ajal esinev valu - taas kord psüühhilised põhjused, mida alateadvus meile ebavajalikel hetkedel ette söödab.

- Häda võib alguse saada ka kondoomist kui te seda kasutate. Kondoomid on kaetud erinevat tüüpi libestamisvahenditega ja võimalik, et saate abi kui vahetate marki.

- Ka erinevad tupe sisse viidavad kontraseptiivsed salvid, kreemid võivad põhjustada kipitavaid aistinguid.

- Eelmäng jäi liiga lühikeseks.

Vahekorra ajal esinev valu võib olla põhjustatud valesti valitud kondoomist või rasestumisvastasest vahendist. Siin saab tulemusi katse-eksituse meetodil. Üks põhjusi võib olla taas liiga lühike elmäng.

Sugugi süütu pole ka pärmseen. Ja pahandust ei tekita mitte ainult tupe seen , vaid ka soolestikus pesitsev pärmseen.

Tähepanu võiks pöörata ka menstruatsiooni ajal kasutatavatele tampoonidele (kindlasti vahetada neid vähemalt iga 4 tunni järel). Tampooni allergia ei ole sugugi nii harukordne kui loodame. Tahame me seda või mitte, aga tampoonid mõjutavad tupe mikrokliimat ja see võib seksuaalvahekorra ajal valuaistingutena välja lüüa.

Vahekorra järgne valu - üks põhjusi võib olla see, et seksuaalvahekord pole jõudnud lõpuni ehk pole tekkinud orgasmi.

Erutudes tekib väike vaagnasse verepais, mis pooleli jäänud vahekorra ajal väljapääsu ei leia ja annab vahekorra järgselt tugevaid torkivaid alakeha valusid. Kui selline asjade käik on tavapärane võib see mõjuda soodsalt alakeha ja sugorganite haiguste tekkimisele ja arengule.

Rääkides orgasmini jõudmisest, tuleb kindlasti märkida, et üld teada-tuntud erogeensed tsoonid ei ole sugugi ainuvõimalikud. Paljude naiste juures nad ei toimi ja nende stimulatsioon võib anda hoopis vastupidise reaktsiooni. Seega peaks alustama kindlasti omaenda keha uurimise-avastamise-tundma õppimisega.

Pidage silmas, et erogeesed punktid muutuvad tsoonideks nö töö käigus. Näiteks räägitakse naise G-punktist. Esilagu on ta naisel küllaltki väike ala ja sellele on raske pihta saada.

Kui naine harjutab orgasmi saamist (olgu siis koos partneriga või ise ennast rahuldades), siis sellega koos tekib ka G-punkti ümber kindel tugev erogeenne tsoon. Idamaiste käsitluste kohaselt (vt. allpool asuvaid jooniseid) asub G-punkt otseses seoses maksaga ja maks omakorda on mõjutatud naise EGOst. Seega tuleb orgasmi nimel vaeva näha ja sotid ka oma isikliku minaga selgeks teha.

Mida suuremaks muutub G -tsoon, seda kergemini on orgasm saavutatav ja lõpuks ei möödu ükski vahekord ilma selleta.

Tegelikult on orgasm naise jaoks, lisaks seksuaalsetele naudingutele, hädavajalik ka muus mõttes. Miks? Erutudes täitub väike vaagen verega ja orgasm on see, mis peaks andma plahvatuse, millega suguelunditesse kogunenud veri organismi laiali paisatakse. Seega omab orgasm naise suguelunditele puhastavat toimet, takistades sinna tekkimast igasugust väärkasvamist ja põletikke. Kui naine orgasmi ei saa, siis suguelunditesse voolanud veri jääb seisma luues soodsa pinnase põletikele.

Näiteks rahvasuu kutsub munasarja põletikke "musta noku haiguseks" ja seda mitte sugugi alusetult. Ühte ajal viib mees bakterid naise sisse, ja kui naine nüüd orgasmi ei saa, koguneb munasarjade juurde soodne pinnas ka põletike tekkeks.

Punktid, mis aitavad kaasa orgasmi saavutamisele asuvad ka suguelunditel, kuid taas - liigne stimulatsioon võib mõjuda vastupidiselt oodatule. Alati tasub jälgida, et igasugune punktide mõjutus toimuks pehmelt. Ja keha reaktsioone tähelepanelikult jälgides. Katsetage võimalikult palju erinevaid asendeid, et leida teie keha jaoks sobivaim - just selline, mille käigus on võimalik saavutada senini puuduv stimulatsioon.

Kuna alternatiivmeditsiinis vaadeldakse keha kui tervikut, mitte osade kaupa nagu traditsioonilises variandis, siis üpris sageli selgub, et probleem, millele inimene vastust ja lahendust hakkab otsima võib peituda hoopis ettearvamatutes kohtades. Aluseks võetakse keha energeetika. Kui mõni organ on üle ekspluateeritud, siis sellise väsinud osa käigus hoidmiseks vajalik energeetika ammutatakse teiste, seal hulgas ka suguorganite, arvelt. Mis omakorda takistab viimastel meile orgasmi kogeda ja tekitab valu kui põhikoormus ühel hetkel neile langeb. Samas ei tule enamusel meist pähegi oma seksuaalelus esinevate murede - hädadega muude erialade spetsialiste tülitada. Nende huviorbiidis olevad organid toimivad ju kaebusteta (näiteks valu emakakaela juures võib olla seotud põrna ja pankreasega, G-punkt asub maksa tsoonis jne).

Vahel võib orgasmita jäämise põhjuseks olla ka liiga tihe seksuaalelu. Idamaa tarkus ütleb: "Vahekorras tuleb olla nii tihti kui vaja ja nii vähe kui võimalik". Proovides üle oma varju hüpata ei jõua meie sisemine hormonaalne ja emotsionaalne kese taastuda.

Kui tavameditsiin enam lahendusi pakkuda ei oska ja nendest abi pole saadud, jääb alati võimalus proovida alternatiivmeditsiini abi. Määrav on ju lõpptulemus.

Naise organismi korrapäraseks toimimiseks on vajalik hoida end tasakaalus.

- Mitmete hädade leevendamisel pakuvad abi GLA - õlid (apteekides müügil Femiglandiin, Multiglandiin nimede all).
- Kindlasti tasuks katsetada homöopaatilisi vahendeid. Enne tuleks aga kindlasti vastava ala spetsialistiga konsulteerida ja olla valmis täpselt kirjeldama valude esinesisagesut, momente, aistinguid jne, aga ka kogu organismi vormis ja töökorras olekut.
- Alternatiivmeditsiini valdkonda kuulub ka refleksoloogia ehk tsooniteraapia. Tsooniteraapia seansi käigus mõjutatakse erinevatele luudele ja organitele vastavaid punkte jala talla all ja kõrvalestade peal. Sel moel leevendades neisse kogunenud pingeid või aktiviseerides unne suikunud kehaosi.

Soovitatav lugemisvara:
Caroline Aldred "Jumalainen seksi: Tantra ja Tao" (soome k.)
David Reuben "Kaikki mitä olet aina halunut tietää seksistä" (soome k.)