Autoscout24 tellitud ja uuringuagentuuri Innofact läbi viidud uuring kinnitab, et autojuhid söövad liiga palju kõrge rasva- ja suhkrusisaldusega tooteid. Uuringu, mille pealkiri oli „Toitumine teel olles”, küsimustikule vastas üle tuhande autojuhi.

Tulemused pole rõõmustavad: kõigest 19% autojuhtidest sööb tööperioodil tervislikke snäkke, nagu täisteraleib, värsked puu- ja juurviljad. Kolmandik küsitletutest eelistas sõidu ajal näksida šokolaadi, kummikarusid või küpsiseid.

Vähemalt 27% autojuhtidest tellivad teel olles kiirtoidurestoranidest burgeri või friikartuleid. Ebatervislikud harjumused võivad raskete tagajärgedega lõppeda eelkõige kaugsõiduautojuhtidele, kes peavad töökohustuste tõttu nädalaid kodust eemal viibima.

Tagajärjeks väsimus ja haigused
Rasvaste toitude tarbimine kaupa vedades tekitab väsimust ja võib lõpuks päädida terviserikkega. Rasvane toit on raskesti seeditav. Autojuhid tarbivad väsimuse vastu energiajooke või kõrge kofeiinisisaldusega jooke.

Ühe Šveitsi uuringu kohaselt võivad energiajoogid olla üheks põhjuseks, miks autojuhtide seas südame-veresoonkonna haigused nii sagedased on.

Soovitame värskena püsimiseks autojuhtidele hoopis puu- ja juurvilju.

Tehke sõidu ajal pikem paus, et kiirtoidu asemele enesele mõni salat või kõrge proteiinisisaldusega väherasvane eine tellida (näiteks pasta või ühepajatoit).

Peale einet tehke kerge jalutuskäik, et organism jõuaks toitu paremini seedida, kuid liikumine kaitseb ka lihaspingete eest.

Allikas: fitforfun.de