Kuidas see dieet töötab?

Dieet iseenesest on äärmiselt lihtne. Lihtsalt asenda kaks toidukorda, hommiku- ja lõunasöök, beebitoidu vastu. Nende kahe toidukorraga ei tohi sa ületada 1000 kcal piiri.

Õhtusöögiks on ette nähtud väike “tasakaalustatud” toidukord. See siis tähendab juurviljade tarbimise suurendamist, ent rasvarikka liha vähendamist.

Mis kasu saad beebitoidust?

– Esiteks ei pea beebitoitu valmistama. See on juba söödaval kujul olemas.
– Beebitoit on äärmiselt ohutu- on see tehtud ju beebidele.
– Beebitoit on “täiuslik” toitainete kombinatsioon, lisaks on selles vähe soola ning rasva.

Kas beebikombel toitumist tasub proovida? Kindlasti mitte!!

Ja seda päris mitmel põhjusel:

Beebitoit ei täida sinu kõhtu

Seda eelkõige seepärast, et beebitoidus olev toitainete suhe (valgud, rasvad, süsivesikud) ei ole täiskasvanule paigas. See toit käib sinu organismist kiiresti läbi ja seetõttu on selle dieedi jälgimine puhas piin. Beebile võib see sobida, aga mitte sulle. Eriti juhul, kui sinu sooviks on kaalu langetamine. Lisaks on beebitoit ka nö vedelal kujul, mis jällegi aitab kaasa kõhu tühjenemisele.

Tavaline beebitoit sisaldab 100 grammi kohta üle 10 grammi süsivesikuid, alla 1 grammi rasva ja kuskil 2 grammi valku. Nagu näed, siis toitainete suhe on äärmiselt süsivesikutele kallutunud. Ja kaalu langetajale ei ole see jätkusuutlik.

Beebitoit on kallis

Oled sa viimasel ajal vaadanud palju beebitoidud maksavad? Nagu ikka, lastele mõeldud toidud on alati kallid. Kuidas sa oma kallikesele ikka seda mõnusat püreed keelad. Lapsele küll, aga sinul soovitan ikka päristoitu süüa. Miks maksta liiga palju? Saab palju odavamalt.

Sa ei saa piisavalt vajalikke toitaineid

Vähe loomset valku ning olematu kogus rasva on mõned märksõnad, mis tulevad beebitoidule mõeldes kohe meelde. Rasvadeta läheb sinu kõht ruttu tühjaks. Rasv aitab aeglustada teiste toitainete imendumiskiirust. Ja see on sulle dieedi ajal äärmiselt tähtis. Lisaks sellele on rasval kehas väga palju elutähtsaid funktsioone.

Valguvaene toitumiskava tähendab seda, et sa ei taastu oma treeningutest piisavalt efektiivselt. Valk aitab üles ehitada sinu lihaseid ning ilma nendeta muutuksid treeningud järjest raskemaks ja raskemaks.