C-vitamiini tarbimine on sügisel eriti vajalik! Seda üllatuslikku köögivilja peaks praegu kindlasti sööma

 (9)
C-vitamiini tarbimine on sügisel eriti vajalik! Seda üllatuslikku köögivilja peaks praegu kindlasti sööma
Foto: Louis Hansel/Unsplash

Igaüks meist tahab tugevat immuunsust ja selle saavutamiseks on vajalik sügis-talvisel perioodil tarbida piisavalt C-vitamiini, lisaks muidugi magneesiumile ja teistele vitamiinidele. Tuletame meelde C-vitamiini kasulikkuse ja avaldame ka ühe köögivilja, milles sisaldub palju seda kasulikku vitamiini.

C-vitamiin tugevdab inimese immuunsust ja aitab eemal hoida tüütuid külmetushaigusi, kuid samuti on see ka antioksüdant, mis aitab ennetada rakukahjustusi.

Sel on oluline roll ka südame tervisel — see aitab eemal hoida insulti, sest on tehtud uuringud, et need inimesed, kes tarbivad rohkem C-vitamiini, neil on väiksem võimalus kogeda oma elu jooksul insulti.

C-vitamiin aitab hoida ka naha klaarina, ehk neil, kel on probleemne nahk ja kes kasutavad igasuguseid erinevaid kreeme ja muid vahendeid, nemad võiksid kõigepealt üle vaadata, kas nad ikka tarbivad piisavalt C-vitamiini.

Ning veel üks hea omadus, mis tasub meelde tuletamist: C-vitamiin aitab raual imenduda paremini organismi.

Mis on aga need toidud, mida võiks praegu tarbida, sest need on suure C-vitamiini sisaldusega?

Paljud inimesed seda ei tea, aga justnimelt paprika on see köögivili, mis sisaldab suures koguses C-vitamiini. Sellele järgneb maasikas, millele omakorda apelsin. Ka spargelkapsas ja spinat sisaldavad seda vitamiini. Päris palju maitsvaid valikuid!

Allikas: Insider