Koostiselt oli Carmolis sobiv peaaegu kõikide hädade leevendamiseks, mistõttu seda paarsada aastat tagasigi veel elueliksiiriks ehk imerohuks peeti. Tänu mitmekülgsele toimele on seda tinktuuri retsepti muutmata kasutatud edukalt tänapäevani.

Carmolis koosneb 10 taime eeterlikest õlidest, mis kujutavad endast taimede õlirakkudesse kogunenud, sageli tugevasti lõhnavaid ja mitmekülgse mõjuga aineid. Tavaliselt kasutatakse eeterlikke õlisid seespidiselt külmetushaiguste ja seedevaevuste leevendamiseks, välispidiselt valude, nagu lihase- ja liigesevalude leevendamiseks. Eeterlikel õlidel on ka puhastavad ja baktereid hävitavad omadused.

Carmolise tilgad sisaldavad järgmiste taimede eeterlikke õlisid: harilik aniis, hiina kaneel, harilik sidrunhein, harilik sidrunipuu, tähklavendel, lõhnav muskaadipuu, nelk, lavendlilehine salvei, laialehine lavendel ja tüümian.

Saladusliku ajalooga tinktuuri ravimtaimed korjatakse ka tänapäeval Austria kaunitelt ja puhastelt nõlvadelt.

Kasutamine:
Carmolise tilkade kasutusala on väga lai  — alates auruna sissehingamisest ja pealemäärimisest kuni kuristamiseni ja leilitamiseni välja.
Carmolist kasutatakse:
• kergete külmetusnähtude korral (nt ninakinnisus, häälekähedus, külmatunne)
• kergete seedevaevuste korral (nt täiskõhutunne ja puhitised)
• kergete pea- ja lihasvalude korral
• pingeperioodidel kergelt rahustav

Ka valutavate igemete või hambavalu korral võib probleemset kohta Carmolisega määrida. Suvel aitab Carmolis vähendada putukahammustustse kipitamist ja kihelust.
Sobib hästi sauna leilivette ja aroomiteraapiaks aroomilampi.

Carmolis tilgad saadaval apteekides 80 ml ja 40 ml pudelites.

Carmolis-karamelle on meemaitselisi, suhkruga ja suhkruvabana.
Karamelle kasutatakse kinnise nina ja käheda kurgu korral ning hingeõhu värskendamiseks. Meemaitselised kommid sobivad maheda maitse tõttu väga hästi ka lastele.
Jaga
Kommentaarid