Need ravimid on aidanud paljudel inimestel üle saada depressioonist ja minna oma eluga edasi ja seega peetakse SSRI õigustatult meditsiini suureks edusammuks. Neid on mugav võtta ja ka kõrvalmõjusid on vähe. Tänu sellele on nad muutunud arstide ja patsientide hulgas nii populaarseks, et sageli kirjutatakse neid välja ka inimestele, kes tegelikult ravimeid ei vaja väidavad ameerika psühhiaatrid.

Aga isegi kui SSRI kirjutatakse välja patsiendile, kes seda vajab, ei ole see ravim perfektne. Teadlased avastasid hiljuti antidepressandi negatiivse külje - seksuaalsust pärssiva toime. Seega, kui te tarvitate SSRI ja tekivad probleemid seksuaalelus - te ei erutu või ei saa orgasmi - võib selles olla süüdi ravim ning sellest tasuks rääkida arstile.

Varasemad uuringute põhjal arvati, et antidepressandid häirivad vaid kuni 10 protsendi patsientide seksuaalelu. Arvestati vaid neid, kes probleemiga arsti poole pöördusid.

Kui aga arstid hakkasid patsientidele teadlikult esitama küsimusi nende seksuaalelu kohta selgus, et libiido või orgasmiprobleemid esinevad pooltel patsientidest.

Esialgu ei ole täpselt teada, mil moel depressiooniravimid seksuaalsust mõjutavad, kuid ravimi võtmise peatamine teeb tavaliselt lõpu ka seksuaalprobleemile. Patsiendi turvalisuse tagamiseks tuleks seda teha arstiliku järelevalve all. Seksuaalprobleeme kahtlustav arst võib ka vähendada antidepressandi doosi või lubada patsiendile väikest ravimipuhkust. Näiteks kui patsient tahab nädalavahetusel seksida, jätab ta paaril eelmisel päeval tableti võtmata.