1. Hari ennast iga päev

Õpi nii palju kui võimalik ja loe kõike, mida on hirmudest ja ärevusest kirjutatud. Kõige olulisem on õppida selgeks need tehnikad, millega hirmude ja foobiate vastu võidelda saad — selle kohta on palju kirjandust.

2. Õpi oma ärevaid mõtteid kontrollima

Inimene peaks õppima visualiseerima stopp-märki, kui hirmutav mõte tekkima hakkab. Tuleks välja mõelda mingid positiivsed asjad, mis oleks kohe käepärast võtta, et kiiresti stopp-märgi juures tagasi pöörata ja hoopis nendele mõelda.

3. Võta eesmärgiks enda elu paremaks muuta

Sinu eesmärk on terveks saada. Ära raiska aega sinu probleemi mitte tõsiselt võtvate lähedastega vaieldes ja nende halba nõu kuulates. Pane oma energia parem sellesse, et töötada välja viisid, kuidas oma põhilistele hirmudele vastu seista. See on sinu elu: ära lase teistel inimestel end frustreerida, siis on sul suur võimalus terveks saada!

4. Ela hetkes

Selle asemel, et muretseda, kuidas see nädal vastu pidada, fookusta end tänasele päevale. Iga päev võib meile pakkuda võimalusi õppida uusi asju — sealhulgas midagi sellist, mis õpetab sulle, kuidas oma probleemidest üle saada. Ära ürita liiga palju — astu üks samm korraga.

5. Mine psühholoogi juurde

Kasuta iga võimalust professionaaliga nõu pidada. Eriti hea, kui leiaksid nõustaja, kelle põhiline uurimisala ongi just hirmud, foobiad ja ärevushäired, sest ta oskab sulle kõige paremat nõu anda.

6. Otsi tugigrupp

Ka Eestis on juba loodud ärevushäirega inimeste tugigruppe. Uuri asja ja leia endale sobiv grupp inimesi, kellega saaksid regulaarselt koos käia ja oma muresid jagada.

Allikas: She Knows