Kuid tegelikult peaksid nii mehed kui naised hakkama rohkem oma küüsi jälgima, sest vahel võib küüntele tekkida erinevaid moodustusi või märke, mis võivad viidata tõsisele tervisemurele.

Triibuline küüs

Vahel võivad mõnele küünele tekkida jooned peale ja ajapikku muutub see triibuliseks. See juhtub tavaliselt siis, kui inimene on kardinaalselt muutnud oma toitumist, või on tal tekkinud mõni nahahaigus. Samuti võib see olla tugevalt seotud mineraalide või vitamiinide puudusega kehas.

Kuivad ja lõhenevad küüned

Sa toitud halvasti või tarbid liiga palju alkoholi ja su küüned peegeldavad sinu sisetunnet. Samuti võivad lõhenevad küüned olla seotud vitamiinide puudusega. Küünte heaolu seisukohalt on kõige tähtsamad vitamiinid tähestiku viis esimest tähte: A-, B-, C-, D- ja E-vitamiin. Lihtne meelde jätta!

Valged täpid

See ei ole seotud toitumise ega mõne muu tervisehäirega, see tuleneb kas kukkumisest, põrutusest või suuremast traumast. Need kaovad aja jooksul iseenesest ja nende pärast ei ole vaja muretseda.

Pehmed küüned

See on põhjustatud kehvast unekvaliteedist, halbadest söömisharjumustest ja vähesest trennist. Küüned muutuvad aja jooksul tugevamaks, kui sa enda tervise eest hoolitsema hakkad.

Küüneplaat hakkab eralduma

Selline hirmus jama on seotud tavaliselt mõne ekseemi, psoriaasi või muu nahahaigusega. Osadel inimestel võib see juhtuda ka päikesepõletuse või antibiootikumide tarbimise tagajärjel.

Kollased küüned

Vahet ei ole, kas kollased on sinu sõrme- või varbaküüned, muretsemiseks on põhjust. Lümfisõlmedes või hingamisteedes võib olla põletik, mis mõjutab kogu sinu organismi toimimist. Kui kasvõi üks sinu küüntest hakkab kergelt kollakaks muutuma, pöördu kindlasti kiiresti arsti poole.

Allikas: Daily Mail