Jah, sul võib küll olla palav, aga kui paned enne uinumist ventilaatori tööle, tekib tõenäosus kergesti haigestuda. Kuidas? Kui ventilaator õhku toas ringi liigutab, satuvad nii tolm kui ka muud mustusosakesed sinu hingamisteedesse ja eriti just ninasõõrmetesse.

See on eriti ohtlik neile, kes kannatavad akne, heinanohu või allergiate käes — mõnus tuuleiil võib teha rohkem kahju kui tuua kasu! Mõtle, kui su ventilaator on tolmune (sa pole seda mitu aastat tööle pannud?), lendab tolm sulle iga kord, kui selle tööle paned, otse näkku.

Kui eelmainitu sind ei veennud, siis tea, et jahe õhk, mida ventilaator su suunas puhub, muudab ka su näonaha kuivaks ja kui sa oled üks neist inimestest, kelle silmad magamise ajal kergelt avatuks jäävad, võivad ka su silmad ära kuivada ja tekkida ärritus. Ja ärme parem räägi sellest, mis juhtub, kui lahtise suuga magad…

Veel üks asi, mis ei pruugi kohe loogiline tunduda: lihasvalud. Kui ärkad hommikuti kangete lihastega, võib selles vabalt olla süüdi su uus parim sõber (loe: ventilaator), mille oled asetanud voodi kõrvale. Sealt tulev külm õhk võib tekitada lihaskrampe ja -pingeid ning see probleem on eriti tõsine neil, kes asetavad ventilaatori selliselt, et tuul puhuks neile näkku või kaelale.

Seega, iga kord, kui ventilaatori tööle paned, mõtle, kas selleks on ikka päriselt vajadust või piisab ka akende avamisest?

Allikas: LADBible