Kolmekordselt tõusis teisel nädalal laboratoorselt kinnitatud grippide arv, gripitaoliste haigestumiste arv kasvas terviseameti teatel samal ajal 80 protsendi võrra.

Vanusrühmade järgi haigestusid enam kuni viieaastased lapsed. 80-protsendilist tõusu täheldati vanusrühmades 0-4, 5-14 ja 15-65. Vanemaealiste elanike hulgas (65 ja vanemad) püsib haigestumine stabiilsel tasemel.

Grippi haigestumisi registreeriti Tartus, Tallinnas, Pärnumaal, Harjumaal, Lääne-Virumaal, Ida-Virumaal, Võrus ja Jõgevamaal.Teisel nädalal sai Eestis laboratoorse kinnituse kokku 90 A gripi ja 6 B gripi juhtu.

Täiendavalt läbiviidud A gripiviiruse alatüüpeerimine näitas, et positiivse kinnituse saanutest A gripiviirustest 73 olid H1N1 (2009), mis näitab, et alates  teisest nädalast domineerib Eestis A gripiviiruse alatüüp H1N1(2009) ehk pandeemiline gripiviirus, vähemal määral ringleb ka B-gripiviirust.

Gripihooaja algusest on laboratoorse kinnituse saanud 152 A gripiviirust, neist 105 A/H1N1 (2009), 1 A/H3N2 ning 18 B gripiviirust.29-st Euroopa Liidu liikmesriigist peaaegu kõik on teada andnud grippi haigestumise tõusust.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on haigestumuse intensiivsus väga kõrge — Luksemburgis, kõrge Taanis, Iirimaal, Ilnglismaal ja Norras. Teised riigid hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks.