Nende asjade tegemine parandab sinu ajutegevust ja üldist heaolu:

Joo rohkem vett

Kui sa tarbid piisavalt vedelikku, siis sa saad kindel olla, et sinu närvisüsteem toimib korrektselt, niiet sa suudad keskenduda ühele asjale ja su mälu on korras. Kui sa ei tarbi pikka aega normaalselt vedelikku, siis võivad tekkida mäluhäired ja segadus, mis võivad lõpuks mõjuda sinu ajule laastavalt.

Söö korralikku toitu

Kui sa sööd vajalikke rasvu, mida saab seemnetest, avokaadost, pähklitest ja kalast, siis su aju toimib palju paremini. Jällegi, su mälu ei vea sind alt. Tumedat šokolaadi ja granaatõuna süües on terve su keha verevarustus hea.

Jäta suitsetamine maha ja väldi e-sigarette

Kui sa oled pikaajaline suitsetaja, võivad sul lõpuks tekkida suured mälukahjustused, mis ei parane. Need on tingitud toksilistest ainetest. Kui sa oled juba pikka aega suitsu teinud, siis nüüd on õige aeg lõpetada. Veel ei ole liiga hilja.

Küsi õigeid küsimusi enne meditsiinilist protseduuri

Meditsiiniliste protseduuridega kaasneb sageli komplikatsioonide oht. Neuroloogiline kahjustus või insult on üks tõsisemaid tüsistusi ja see võib tekkida südame- ja veresoonkonnaprotseduurist. Enne operatsioonile minekut aruta oma arstiga kindlasti läbi kõik riskid.

Kanna kiivrit

Jalgrattaga sõites, rulluisutades või lumelauaga sõites peaks alati kiivrit kandma. Neid tegevusi tehes on väga lihtne kogemata kukkuda, ja valesti kukkudes võib tekkida igavene peaaju kahjustus, peale mida sa ei ole enam kunagi endine. Juba ammu ei kehti see, et kiivrit kannavad ainult vähesed inimesed. Tänavapildis kohtab seda õnneks aina rohkem ja rohkem.

Tee harjutusi, mis parandavad su mälu

Vanusega muutub mälu kahjuks aina kehvemaks ja kehvemaks. Et seda protsessi aeglustada, on hea lahendada ristsõnu või õppida pähe luuletusi. Miks mitte ära õppida hoopis enda jaoks uus võõrkeel.

Maga piisavalt

Kõik teavad, et inimene peaks magama ööpäevas vähemalt 7-8 tundi. Väga paljud seda siiski kahjuks ei tee. Ka magamatus võib viia lõpuks tugevate mäluhäireteni, samuti tekib raskusi uute asjade omandamisega.

Vii oma stressitase miinimumini

Stress on igapäevaelu osa. Kuid väga oluline on püüda hoida seda nii madalal, kui vähegi võimalik. Kui sa oled pidevalt stressis, riskid sa mõne kroonilise haiguse saamisega, samuti on sul palju suurem insuldioht.

Allikas: Health Guide 911