1)      Kasuta kindlasti pehmete harjastega (soft) hambaharja. Kõvemate harjastega harjad (medium ja hard) on mõeldud pigem proteeside puhastamiseks, oma hammaste jaoks on need liiga karmid ning nendega on lihtne kahjustada ka igemeid.

2)      Ära harja hambaid liiga tugevalt. Ideaalse harjamistugevuse saad, kui hoiad hambaharja käes nagu sulepead. Võid vahetada tavalise harja ka elektrilise hambaharja vastu, kuna selle hari puhastab hambaid efektiivsemalt ja võimalus hambaemaili kahjustada on väiksem.

3)      Pärast  igat söömist, näksimist või magusate jookide tarbimist oota kindlasti vähemalt 30 minutit enne, kui asud hambaid harjama. Söömise ja joomisega tekib suus happeline keskkond, mis muudab hambavaaba pehmeks. Sel ajal harjates hõõrud pehme hambaemaili õhemaks. Lõpptulemuseks on kahjustunud hambaemail ja emaili alt läbi kumav hambadentiin (kollaka värvusega), mille tagajärjel tunduvad hambad ka tumedamad.

4)      Happelise keskkonna neutraliseerimiseks hoopiski loputa suud veega või näri ksülitoliga närimiskummi.

5)      Harjamist võiks iga päev alustada suus erinevast sektorist, kuna hambapesu alustades on inimene rohkem motiveeritud kui selle lõpus. Nii saavad hambad kõik enam-vähem sama puhtaks.

Inimene pole kobras, et hambad ise tagasi kasvavad! Vaata videost, mis juhtub, kui hambaid harjaga liigselt kulutada: 

Tee ka test, milline kulutaja sa oled http://www.hammastetervisekuu.ee/#section3