1. Higistamine leevendab valu

Kas oled tähele pannud, et kui sa veedad suurema osa oma nädalast kontoritoolis istudes, hakkavad sul igasugused suvalised kohad valutama? See on nii sellepärast, et kui sa ei liiguta, siis sa ka ei higista , mis tähendab, et su keha ei tekita piisavalt niiskust, et end n-ö õlitada. Higi niisutab su "rooste läinud" osad jälle ära ja sa saad valust lahti.

2. Higistamine teeb naha puhtaks

Higi surub su pooridesse kogunenud õli ja mustuse sealt välja ja aitab pooridel taas hingata. Nii oled hoitud ka vistrike ning komedoonide eest.

3. Higistamine hoiab sind haigeks jäämast

Inimese higi sisaldab aineid, mis võitlevad pisikutega. Higi ongi põhimõtteliselt desinfitseerija, mis puhastab su keha sellest, mida sinna  vaja pole.

4. Higistamine teeb sind õnnelikuks

Higistamine tekitab endorfiine, mis tekitavad õnnetunnet. Trennis sa ju higistad ja trenn ju teeb sind õnnelikuks. Sama teeb saun.

5. Higistamine takistab neerukivide tekkimist

Kui sa higistad, siis sa väljutad oma kehast sooli ja kaltsiumi, mis on peamised neerukivide tekitajad. Samuti sa jood saunas või pärast sauna palju (hetkel me räägime veest, mitte õlust), mis samuti neerukivide alged kehast välja uhab.

Sauna, sauna!

Allikas: She Knows