Biotsiidi registreerimisnumber annab kindluse

Desinfitseeriva vahendi valikul esmalt tuleb jälgida, et toode see on registreeritud Terviseametis. Biotsiidi registreerimisnumber annab kindluse, et toode on tõhus ja ohutu. Registreerimisnumber peab olema kuvatud igal tootel.

Eesti turul on palju registreerimata tooteid,  mis tähendab, et sellele tasub kindlasti tähelepanu pöörata.

Vali alkoholi baasil desinfitseerija

Desinfitseerijad eemaldavad bakterid juhul, kui tegu on alkoholibaasil tootega. Soosituim on etanool, kuna konkureeriv aktiivne koostisaine, isopropüülalkoholi, efektiivsus on madalam. Etanool omab minimaalset ärritavat mõju võrreldes isopropüülalkoholiga. Isopropüülalkohol on sadu kordi mürgisem kui etanool ning kordades vähem efektiivne. 200-250 ml isopropüülalkoholi sattumine seedeelundkonda võib põhjustada kesknärvisüsteemi allasurumise ja müokardi funktsiooni.

Tähtis on ka alkoholi sisaldusprotsent desinfitseerijas. Etanooli baasil desinfitseerijad eemaldavad bakterid juhul, kui aine sisaldus on tootes suurem, kui 60%.

Vedelikud, geelid, niisutavad salvrätikud — millist valida?

Desinfitseerijad võivad erineda oma oleku poolest — turul on vedelikud, geelid ning ka desinfitseeriva vahendiga niisutatud lapid. Desinfitseerijate tõhususe määrab nende aktiivne koostisaine, desinfitseerija olek seda ei määra, seega saab valida endale kasutamiseks mugavaima kuju.

Pööra tähelepanu desinfitseerijas olevatele abiainetele

Desinfitseerijad sisaldavad sageli abiaineid. On saadaval lõhnatuid, aloe veraga, lõhnastatud, erinevate õlidega. Toote valimisel veendu, et toote abiained sobivad sinu eelistustega.

Testi tooteid!

Turul olevate toodete kvaliteet võib drastiliselt erineda. Vali toode, mis jätab käed pehmeks, lõhnab hästi ja tekitab hea kasutuskogemuse. Kindlasti ei tohi kätepuhastusvahend käsi ebameeldivalt lõhnama või kleepuma jätta.