Kui pöial punaseks ja paiste läks, ehmatas tol ajal alles 18aastane naine muidugi väga ära ja tõttas arsti juurde. Ta saadeti dermatoloogi juurde ning selgus, et väike ja tähelepandamatu must täpike oli tegelikult melanoom!

Karolina terve küüs tuli eemaldada ja ta tunnistas Daily Mailile, et ta häbenes oma pöialt nii väga, et peitis küünt terve aasta plaastri alla. Nüüd aga jagab ta oma lugu, et teised oleksid ettevaatlikumad ja melanoomiriskist teadlikumad. Suure tõenäosusega andis melanoomi tekkele suure panuse UV-lamp, mida kasutatakse geelküünte hoolduses ja kuna Karolina tegeles iludusvõistlustega ning käis tihti küünesalongis, said tema käed ja küüned üpris suures koguses ohtlikku kiirgust.

Küünevähk tekibki tavaliselt kas suure varba või pöidlaküüne alla, aga see ei ole reegel — ka teiste küünte alla võib ohtlik haigus pugeda. Sümptomiks on vertikaalne joon, mis on värvi poolest ülejäänud küünest erinev, küüne rabedus ja veritsus.

Küünevähki on väga raske diagnoosida, sest sümptomid on sarnased kas sinikatele või küüneseenele. tekkepõhjused on teadmata, aga usutakse, et UV-kiirgus võib seda soodustada.

Karolina pöial nägi pärast küüne eemaldamist selline välja:

Naine lasi pärast küünevähikogemust oma kehalt eemaldada veel mitu sünnimärki, mis arstide sõnul kahtlased tundusid. Oluline on ka see, et Karolina emal on kaks korda melanoomiga operatsioonil käinud, nii et geneetiline risk nahavähki haigestuda on ka Karolinal suurem!