Kui sulle sidemed või menstruatsioonianum ei sobi ja sa tampoone siiski kasutad, siis on üks asi, mida peaksid nende valimisel kindlasti jälgima: ära osta kunagi lõhnastatud tampoone.

Mingil põhjusel võib tõepoolest poest tavaliste tampoonide kõrval leida ka lõhnastatud tampoone. Potentsiaalsed tervisehäired, mida lõhnastatud tampoonid sulle tekitada võivad, on ärritus, paistetus ja lööve. Ei tahaks vist selliseid asju oma tupe limaskestale?

Asi on nimelt selles, et tampoonides kasutatavad lõhnaained tapavad häid baktereid, nii hakkavad vohama halvad bakterid ja on oht, et tekib bakteriaalne vaginoos. Siis pole küll enam lillelõhnalisest tampoonist suurt kasu, sest bakteriaalse vaginoosi põhitunnus on teatavasti räige kalahais.

Kui nüüd mõni inimene arvab, et lõhnastatud tampoon kuidagi puhastab tuppe või et üldse peaks päevade ajal tuppe puhastama, siis see on täiesti vale arusaam — mõelge nüüd, see on menstruatsioon ehk kuupuhastus, mis tähendab, et naissuguorganid sel perioodil just puhastuvadki. Pesta tuleb päevade ajal ainult välissuguelundeid, mitte sisemisi. Nagu ka igal muul ajal.

Allikas: Good Housekeeping