Kortsud ülahuulel

Vanusega tekivad meil kõigil kortsud ning ülahuultele tekitavad kortse peamiselt suitsetamine ja muretsemine. Seega, viimane aeg on suitsetamisest loobuda ja muremõtted peast heita!

Lõhenenud ja kuivad huuled

Kuivad huuled on märk sellest, et sa ei joo piisavalt vett. Ka kliimamuutus põhjustab huultepealse naha kuivamist, mistõttu kannavad enamik inimesi talvel huulepalsamit kaasas.

Pea meeles, et oluline on kuivi huuli mitte lakkuda, sest nii lähevad need veel rohkem katki.

Huuled, mis sügelevad ja on kuivad, võivad viitada ka allergiale.

Punnid

Külmavillid ja ohatised ilmuvad huulte piirkonda enamasti talvel ja paranevad iseseisvalt või apteegirohtude abil.

Ohatise puhul on üldiselt tegemist herpesviirusega veres. Ohatise tulemist on tunda sügeluse ja kihelusena. Kontakteeru koheselt apteegiga ja osta ravim, et selle kasv võimalikult vara peatada.

Katkised suunurgad

Katkiseid suunurki põhjustab B-vitamiinide puudus, kuivus ja mõned bakterid, mis hakkavad vohama näiteks öökapede või proteeside kandmise tõttu.

Kasuta kvaliteetset huulepalsamit, ära unusta vitamiine võtta ja hoolitse rohkem oma suuhügieeni eest.

Värvimuutus

Paljudel suitsetajatel on huuled aastatega määrdunud. Huuled, mis on täielikult tooni muutnud, viitavad aga juba maksakahjustusele.

Sinised huuled näitavad madalalt hapnikutaset kehas ja üldiselt kaasevad sellega ka sinakad sõrmed ja varbad. Huuled, mis on tavapärasest heledamad, viitavad aneemiale, vitamiinipuudusele või madalale veresuhkrule.

Mustad täpid

Enamasti on mustad täpid huultel põhjustatud liigsest päiksest ja need täpid on tavaliselt valusad. Nende vastu saab võidelda, kui kasutad SPF faktoriga huulepalsamit.

Mustad täpid ilmuvad ka B-12 vitamiini puudusest.

Paistes huuled

Huuled lähevad paiste, kui need on saanud viga või haiget, aga see võib olla ka märk allergiast.

Huuled, mis lähevad paiste peale mõne kindla toote kasutamist, on arvatavasti allergilise reaktsiooni tulemus. Viska antud toode oma meigikotist välja.

Paistes huuled, millega kaasneb ka ärritunud ja kinnine kõri, viitavad sellele, et sõid midagi, mille vastu sul on allergia. Kontakteeru oma arstiga ja tee allergiatest.

Punased ringid huulte ümber

Punased ringid huulte ümber vihjavad ekseemile. Ära laku oma suuümbrust, see eemaldab nahalt loomuliku kaitsva õli. Pidev huulte lakkumine muudab need sügelevaks, punaseks ja ketendavaks.

Ära jaga teistega oma huulepulka, see pole hügieeniline!

Proovi süüa toite nagu õunad, kurgid, tomatid, arbuus, sidrunid, porgandid ja ingver — need kõik mõjuvad su tervisele ja huultele hästi.

Allikas: The Sun