Iga veetõmme viib küll su väljaheite kenasti torust alla, aga kui kaas on lahti, lendab sealt veepiiskadena välja kõike seda, millest sa tahad lahti saada. Uriini ja väljaheitega saastunud veepiisad maanduvad su rätikutele, hambaharjadele, kraanikaussi, põrandale, seintele… ja jäävad sinna pidama. Järgmine kord, kui sa oma hambaid pesed, on su hari kakabaktereid täis ning nühi siis palju tahad, fakt on see, et sa oled need endale suhu pannud.

Kui tualetipoti läheduses ripub su näorätik, siis kuivatad oma hoolega pestud ja puhastatud nägu mõõtmatu arvu väljaheitebakteritega. Seda rõvedust viid sa endaga välja, kui uksenuppu pärast kätepesu katsud või kogemata seina vastu puutud… Organismi sattudes võivad need bakterid tekitada selliseid “vahvaid” haiguseid nagu noroviirus, SARS ja A-gripp. Peamine pahalane on seal muidugi kolibakter, mis su organismi sattudes tekitab iiveldust ja kõhulahtisust.

Välja selgitatud on ka see, et peldikupotist välja lendavad jälkused püsivad nii õhus kui pindadel üpriski kaua, ehk kui tõmbad lahtisele potile vee peale pärastlõunal, siis õhtusöögiajal heljuvad seal jätkuvalt kõik need rõvedused ringi.

Tuletame siis veelkord meelde tualetietiketi:

  • Kui nõuad, et su perekonna meessoost isikud paneks potile kaane peale, tee seda palun ise ka.
  • Mitte miski ei kuku kogemata potti ega lenda sealt ootamatult välja, kui potil on kaas peal.
  • Kas me kakabakteritest juba rääkisime?
  • Esteetika: suletud kaanega pott näeb palju kenam välja.

Kas paned edaspidi kaane kinni?