Nimelt väidavad nad, et see on ajakirja poolt täiesti “vastutustundetu” soovitus ning kuigi naised soovivad tähtsa sündmuse või puhkusereisi eel, et nende menstruatsioon varem algaks ja seetõttu ka lõppeks, et tohiks ükski naine pista endale vagiinasse asju, mis sinna käia ei tohiks.

Artikkel väidab, et petersell pidavat menstruatsiooni kiirendama, pehmendades emakakaela ja tasakaalustades hormoone. Kuid arstid väidavad, et pannes seda tuppe, kaasnevad sellega hoopis erinevad terviseriskid ja võimalik, et isegi surm.

Londonis tegutsev günekoloog dr Shazia Malik väitis portaalile The Independent, et keegi pole kunagi tõestanud, et sellisest teguviisist reaalselt ka kasu on. “Ma soovitan tungivalt naistel mitte panna sinna midagi enne, kui nad pole saanud kohast meditsiinilist nõu,” kinnitas ta.

Günekoloog Dr Shelia Newman väljendas samuti oma muret, väites, et tegu on väga “vastutustundetu” soovitusega. “See pole kindlasti midagi, mida ma günekoloogina soovitaksin,” väitis ta. “On ainult mõned asjad, mis peaksid vagiinasse käima ja köögiviljad pole tavaliselt üks neist.”

Ja kuigi peterselli on eelnevalt kasutatud erinevate naiste murede “ravimiseks”, siis möödunud aasta augustis, kui 24aastane argentinlanna otsustas peterselliga “aborti” teha, sai see talle paraku ka saatuslikuks. Ta suri nädal peale seda, kui Argentina senat lükkas tagasi seaduse, mis oleks legaliseerinud abordi tegemise õiguse naistel, kes on kuni 14 nädalat rasedad. Argentina suurim kohalik ajaleht Clairín teatas, et ohver nimega Elizabeth suri septilise šoki ja põletiku tagajärjel.

Dr Newman tunnistas, et on olemas viise, kuidas menstruaaltsükkliga “manipuleerida”, aga see, mida Marie Clare’is avaldatud artikkel soovitas, pole kindlasti see õige viis. Selliseid otsuseid tasuks alati arutada oma günekoloogiga.

Allikas: Daily Mail