Jõhvikate tervistavat väge on tuntud ja kasutatud iidsetest aegadest peale eelkõige külmetushaiguste raviks, aga ka haige turgutamiseks ja organismi tugevdamiseks. Antibakteriaalse toimega jõhvikamahl puhastab mädaseid haavu, aitab leevendada põletust ja kiirendab vigastuste paranemist. Purustatud jõhvikaid mee ja küüslauguga sobib võtta kõrge vererõhu korral ka tabletikuuri kõrvale. Et neil on organismist vett väljutav toime, on nendest abi neeru-, põie- ja kuseteedehaiguste korral.

Jõhvikaid on imelihtne säilitada — muidugi võib need moosiks keeta, aga kõige lihtsam on panna puhastatud marjad purki, kallata peale külm keedetud vesi ja hoida purki keldris. Nii saab maitsvaid mammusid ka niisama suhu pista, salatisse lisada või koogikaunistusena kasutada.

Rohkem infot jõhvika kasulikkusest leiad värskest ajakirjast Naised!