Normaalne juustekadu päevas on 50–100 juuksekarva, samapalju juukseid hakkab ka kasvama.

Juuste väljalangemine tähendab seda, et juuksed surevad enne oma kasvutsükli lõppu ning langevad välja. Uued juuksekarvad hakkavad kasvama, aga alles uue kasvutsükli algusest. See vahepealne aeg jätab juuksekarva pesad tühjaks ning tekitab juuste hõrenemist.

Näiteks kui juuste kasvutsükkel on viis aastat, aga juus langeb välja teisel aastal, siis järgnevad kolm aastat on juuksepesa tühi.

JUUKSED NÄITAVAD ORGANISMI SEISUNDIT

Väga harva on juuste väljalangemisel, peanaha probleemidel ainult üks põhjus. Tavaliselt esinevad need mitme teguri koosmõjul.

Juuksed on organismi kõige tundlikumad indikaatorid, reageerides kõige esimesena organismi talitluse häiretele. Seepärast peaksid kõik need, kellel juuksed vaatamata mitmekülgsele toitumisele ja õigele hooldusele välja langevad, laskma kõigepealt oma tervislikku seisundit uurida. Kui tervisega on kõik korras, on põhjust juukseuurija poole pöörduda. Tema suudab välja selgitada need probleeme põhjustavad tegurid, mida laboritestid ei näita.

Juuste Akadeemia ei esinda ühtki tootjat ega ühtki koolkonda. Uurimuste läbiviimist Soomes on aastate jooksul abistanud ja toetanud mitmed arstid, toitumisspetsialistid, psühhiaatrid, psühhoterapeudid jt erialade esindajad. Uuringud on objektiivsed ja tootjatest sõltumatud.

Allikas: Juusteakadeemia