1. Rasedustest on kehtivuse kaotanud

Jah, ka rasedustestid kaotavad kehtivuse ja sel juhul võib ta näidata vale-negatiivset vastust. Ka soojus või niiskus võib rasedustesti rikkuda ja seetõttu võib testi tulemus väär olla. Kui tahad end kontrollides vastuses kindel olla, mine apteeki ja osta uus test.

2. Viljakusravimid

HCG on hormoon, mida platsenta vabastab pärast seda, kui loode on emakaseinale kinnitunud. Seda hormooni leidub ka naiste uriinis või veres enne ärajäänud menstruatsiooni, aga kui oled viibinud viljakusravil ja saanud vastavaid ravimeid, võib rasedustesti tehes tulla vale-positiivne tulemus. Miks? Viljakusravimid sisaldavad hormoone, mis võivad sarnaneda või hoopis sisaldada rasedushormoone ja seetõttu nii juhtubki.

3. Katkenud rasedus

Kui sul on hiljuti rasedus katkenud, leidub su kehas ka päevi hiljem jätkuvalt HCG hormooni. Selle tulemusena võib rasedustesti tehes tulla vale-positiivne tulemus.

4. Ravimid

Ka mõned ravimid võivad tõsta HCG taset veres, mis võib tuua vale-positiivse vastuse.

5. Keemiline rasedus

Sel juhul küll spermatosoid ja munarakk kohtuvad, aga viljastatud munarakk ei suuda emakaseinale kinnituda. See võib põhjustada HCG taseme tõusu, kuigi sa ei ole rase. Mõndade naiste jaoks võib selline vale-positiivne vastus väga kurvastavalt mõjuda ja seetõttu tasuks oodata ära menstruatsiooni vahele jäämine enne rasedustesti tegemist.

6. Emakaväline rasedus

Emakaväline rasedus tähendab küll seda, et oled rase, aga paraku on loode kinnitunud valesse kohta ning tegemist on tegelikult väga ohtliku olukorraga. Kui said rasedustestilt positiivse vastuse, aga su kõht hakkab tugevalt valutama, märkad veritsust või tunned end halvasti, on aeg kiiresti arsti juurde minna, sest seis on eluohtlik.

7. Ootasid liiga kaua enne, kui vaatasid

Pissisid testile ja ootasid ärevusega tulemust, aga närvide rahustuseks läksid liiga kauaks õue jalutama ning tulemus võis seetõttu olla vale-positiivne, sest uriin oli testil liiga kaua mõjunud. Rasedustesti ei tohiks kontrollida rohkem kui 10 minutit hiljem.

8. Meditsiiniline seisund

Teatud meditsiiniliste seisundite puhul võivad need mõju avaldada ka sinu rasedustestile. Kui sul on kuseteedeinfektsioon, neeruprobleemid või tsüst emakas, võib see mõju avaldada ka testi tulemusele.

Allikas: Cosmopolitan