Läänemaailmas on 2. tüübi diabeet, ülekaalulisus ning südame-veresoonkonna haigused üha kasvav probleem. Need ebatervislikest eluviisidest põhjustatud haigused on väga kalliks maksma läinud nii ühiskonnale kui ka üksikisikutele. Lihtne toidutöötlemine, mis vähendaks veresuhkru taset, aitaks vähendada nende heaoluhaiguste hulka. Varasemad uurimused on näidanud, et kaneelis leiduvad antioksüdandid suurendavad insuliinitundlikkust. Teise tüübi diabeedi põhjuseks on aga just langenud insuliinitundlikus.

Veres leiduvat suhkrut on vaja lihaste, maksa ning rasvkoe tööks. Et see suhkur jõuaks rakkudesse, on vaja insuliini. Langenud insuliinitundlikkuse mõjul jäävad suhkrumolekulid vereringesse. See omakorda põhjustab nende molekulide reageerimise vererasvaga, mis kinnitub soole seintele, põhjustades veresoonte lupjumist.
Kui kaneel tõesti tõstab insuliinitundlikkust, võimaldab see vähendada veresoonte lupjumist. Lundi Ülikoolis Rootsis läbi viidud varasemad uurimused on näidanud, et 6-grammine kogus kaneeli langetab märkimisväärselt veresuhkrutaset võrreldes platseeboga. 

Kuus grammi kaneeli on aga suur kogus. Kui üks inimene tarbib sellise koguse iga päev, jätkuks tavalisest kaneelipurgist vaid nädalaks. Väiksem kui 6-grammine kogus kaneeli päevas ei oma aga veresuhkrule märkimisväärset mõju.

Kaneel on nii kasulik kui ka maitsev, seepärast raputa seda hakkliharoogadesse, lihapadadesse ning kastmetesse. Ka kohvis maitseb kaneel hästi. Kui mitte midagi muud, siis vähemalt muutub toidu maitse meeldivaks.

Allikas: diabetesportalen.se