KÜSIMUS: Kas tervisekontrolli suguhaiguste suhtes viib läbi naistearst või tuleks regulaarselt külastada ka suguhaiguste arsti? Või tuleb naistearsti spetsiaalselt paluda nimetet asju uurida?

VASTUS:
Naistearst saab teid uurida kõikide suguhaiguste suhtes ja ka ravida selliseid sugulisel teel ülekantavaid haigusi nagu klamüdioos, mükoplasmoos, trihomonoos , gonorröa, genitaalne herpes. Kui naistearst tuvastab sellised haigused nagu süüfilis, AIDS või B-hepatiit, siis saadab ta haige raviks vastava spetsialisti juurde.

Kui haigel kaebusi ei esine, siis tavapraktikas kõikide haiguste suhtes uuringuid muidugi ei tehta. Kui Teil on mingid kaebused või kahtlused võimaliku sugulisel teel nakatumise kohta, siis tuleb Teil naistearsti informeerida ning vastavalt anamneesile määrab arst vajalikud uuringud.

Paljude haiguste suhtes määrab naistearst ka profülaktiliselt uuringuid, näiteks enne planeeritavat operatsiooni või protseduuri. Loomulikult saab ka veneroloog teha uuringud kõikide suguhaiguste suhtes.

Naistearst Dr. Andrei Sõritsa,
Tartu Tähe Erakliiniku juhataja