Need harjumused ei ole muidugi tapvad, aga ikkagi oleks parem neid mitte teha. Pikas perspektiivis mõjuvad need halvasti. Mis need siis on?

Äratuse edasilükkamine

Osadel inimestel on äärmiselt halb harjumus panna äratuskell hästi vara hommikul helisema, et see siis tund aega edasi lükata, et saaks veel mõnusalt tunniks ajaks unne suikuda. See tekitab tunde, nagu sa saaksid rohkem magada. Kuid see on väga vale arvamus. Sa saad palju vähem magada ja lõhud oma unetsükli ära, niiet pikas perspektiivis oled sa lõpuks palju rohkem väsinud.

Hammaste pesemine kohe peale hommikusööki

Hambaid tuleks pesta kohe peale ärkamist, mitte peale söömist. Põhjus on tegelikult lihtne. Kui sa pesed hambaid peale sööki, on su suus veel väikeseid toidujäänuseid, ja kui sa nühid neid hambaharjaga, siis need kahjustavad sinu hambaemaili. Ka õhtuse hambapesu peaksid sa sättima nii, et ei ole vähemalt tund aega enne seda midagi söönud.

Sa ravid ennast valesti, sest sa ei käi arsti juures

Kuna internet on pea kõigile kättesaadav, on väga levinud viis, et inimene ei lähe haigusesümptomitega arsti juurde, vaid hoopis otsib ravilahendusi internetist. Kuid internet ei suuda sulle panna täpset diagnoosi.

Sa kannad iga päev liiga rasket kotti

See probleem on eriti levinud naiste seas. Nende käekott on täis igasugust kraami, sest “äkki läheb vaja.” Sa peaksid kriitilise pilguga oma kotisisu üle vaatama ja vajadusel seda tühjendama. Mõtle välja, mida sa igapäevaselt kasutad ja hoia kotis ainult neid asju.

Sa ei kaitse oma nahka piisavalt

Jällegi, pigem naiste probleem. Kõik naised tahavad olla imekenad ja jumekad, kuid nad kahjustavad selle mõtteviisiga oma nahka. Nad kas päevitavad suvel tundide viisi ega kasuta päikesekreemi, või veel hullem — käivad aastaringi solaariumis.

Sa ei õhuta oma kodu

Kindlasti oled käinud mõne inimese juures külas, kelle kodu on väga umbne. Mõtle välja, kas sa enda kodus ikka õhutad piisavalt. Kui sa ärkad hommikuti tihti peavaluga, võib üks põhjus olla selles, et sa magad kinnise aknaga.

Allikas: Mrs Magovern