Esimene ohumärk, mida Woolhouse’i sõnul peaks kindlasti tähele panema, on järsku tekkinud seedeprobleemid. “Terve inimese kõht käib läbi umbes kaks kuni kolm korda päevas ja kui pika aja vältel esineb sul kõhulahtisust või hoopis kõhukinnisust, peaks laskma igaks juhuks oma tervist kontrollida,” räägib arst.

Tähelepanuta ei tohiks jätta ka ebamugavat puhitustunnet, mida võib tunda näiteks kõhugaaside tekkimisel. Puhitustunnet põhjustab enamasti stress või teatud toitude talumatus. Kui inimene on pikalt maadelnud selle ebamugava tundega, tasuks tal Woolhouse’i sõnul järgida täpselt oma toitumist, et saada aru, mis konkreetne toiduaine talle ei sobi.

Kohe kindlasti peab reageerima kõhuvalu puhul, sest tugev kõhuvalu võib viidata väga paljudele erinevatele terviseprobleemidele, millega osadel juhtudel peab kiiresti tegelema, et asi hulluks ei läheks. Tugeva kõhuvalu puhul, mis ei näe kuskile kaduvat, tuleks ühendust võtta arstiga.

Kannatad pideva refluksi või kõrvetiste käes? Paljud rasedad naised maadlevad kõrvetistega, aga kui sa ei ole rase ja sul varem pole neid eriti olnud, siis tasuks uurida, miks need tekkisid.

Ja on veel kaks sümptomit, mis võivad viidata soolestikus äkitselt tekkinud ebameeldivatele muutustele — halb hingeõhk ja isutus. Esimene võib viidata ka hammaste kehvale seisukorrale või näiteks igemepõletikule, aga tihti võib olla põhjus ka hoopis soolestikus. Ja isutus võib tähendada, et sinu soolestik ei toimi korralikult. Igal juhul tasuks see lasta endal üle vaadata, et kindel olla.

Allikas: Daily Mail